Feest van De VoorschotenLoop is weer compleet met de GeZZinsloop

Na de coronajaren kon Voorschoten '97 zondag voor de eerste keer weer een volledige VoorschotenLoop organiseren, dus met GeZZinsloop. Het was een groot succes. Ook de andere afstanden trokken deelnemers uit de hele regio. In totaal gingen er ongeveer 1.200 enthousiaste hardlopers van start tijdens de 26ste editie van het evenement.

Omdat de GeZZinsloop altijd veel bekijks trekt, nam de organisatie vorig jaar vanwege de coronamaatregelen wijs het besluit om dit onderdeel van het programma te halen. Zondag kon het beregezellige onderdeel eindelijk weer doorgaan. Zo’n 200 kinderen gingen de strijd met elkaar aan, maar maakten er vooral een hele leuke sportieve ochtend van. Zij kregen volop aanmoedigingen van papa’s, mama’s, opa’s en oma’s en van mascotte Jip van Zwembad Het Wedde.

 

Voorschotenloop2023-klein
Enthousiaste en snelle kinderen tijdens de GeZZinsloop van De VoorschotenLoop. Foto: Jan Schouten.

 

Bijzonder was ook de deelname van vijf bewoners van Villa Voorschot. Zij bewezen dat ze niet alleen heel hard kunnen juichen en klappen voor alle deelnemers, maar ook zelf bijzonder snel kunnen lopen. Met beide armen in de lucht kwamen zij als echte kampioenen over de streep samen met hun begeleiders.

 

Isabel van Alderwegen en Flint Terpstra wonnen in de categorie 6 tot en met 9 jaar. Bij de oudere kinderen waren Bo van der Kleij en Mats de Guijl de beste.

Andere afstanden

Na de GeZZinsloop was het de beurt aan de lopers van de 5 kilometer, 10 kilometer en 10 Engelse mijl. Zij volbrachten de routes die bekend staan als snel én mooi. Vooral de passage van Landgoed Duivenvoorde levert elk jaar weer enthousiaste reacties en plaatjes op.

 

VoorschotenLoop 2023-klein2
Fraai lentebeeld op de Van Beethovenlaan. Foto: Jan Schouten.

 

Naast de prijzen per afstand en categorie en de klasseringen in de verschillende klassementen van het Zorg en Zekerheid Circuit was er voor de deelnemers uit Voorschoten een lokale uitdaging. Jorn Gerrits, Eeke Landman-Sinnema (5 kilometer), Hans Klanker, Erna Molleman – Hilgersom (10 kilometer), Allard Lambers en Femke de Vries (10 Engelse Mijl) zijn de kersverse Kampioenen van Voorschoten.

 

Voor de laatste twee was het extra feest. Zij mochten op de tweede trede van het podium van de lange afstand.

Bekijk de foto's van Jan Schouten en Hans Jonker.

 

Za 9 dec: 7e clubcircuit SnowWorld Zoetermeer

 

Za 16 dec: Kerstfeest Atletiek in de kantine

 

Zo 17 dec: Ter SpeckeLoop, Lisse

DSC_0294

DSC_0588

DSC_0730

DSC_0752

DSC_0805

 

© 2023-2024 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.