Loek en Eeke zegevieren bij Clubcircuit langs het Prielenbos

Loek en Eeke hebben zaterdag goede zaken gedaan bij het vijfde clubcircuit langs het Prielenbos en de Noord Aa. In respectievelijk 18.20 en 20.18 over 5 kilometer pakten zij belangrijke punten op weg naar de winst van het eindklassement.

 

De vorige editie van dit clubcircuit nabij Boerderij 't Geertje had al aangetoond dat het parcours bijzonder snel was. Dit bleek zaterdag opnieuw, al wakkerde de wind soms flink aan. De snelste mannen wapenden zich hier tegen door zo lang mogelijk in een grote groep bij elkaar te blijven.

 

Clubcircuit 2022-6
Dertig lopers stonden aan de start van het vijfde clubcircuit.

 

Pas later in de race koos iedereen zijn eigen pad. Tegen de versnelling van Loek en Bastiaan (18.22) was niemand opgewassen. De eerste bleek de snelste in de eindsprint en boekte daarmee zijn twee clubcircuitzege op rij. Vlak daarachter werd Bert (18.30) derde. De snelste dominee van Nederland deed in zijn leeftijdscategorie goede zaken door Freek op de streep te kloppen (18.31).

 

Wouter kwam als zesde binnen. De snelle loper uit de groep van Fons deed dit in een prachtig nieuw PR van 18.43. Hij kwam tegelijk over de finish met zijn persoonlijke haas Dennis die het na de CPC van vorige week 'rustig' aan deed.

 

Clubcircuit-2022 mannen
De snelste mannen van de dag, met van link naar rechts: Bastiaan, Loek en Bert.

 

Eeke wint bij de vrouwen

 

Bij de vrouwen was het minder spannend. Bij afwezigheid van Irene had Eeke vrij spel. Ook zij had de CPC van vorige week nog in de benen en nam daarom bij voorbaat al genoegen met een tijd boven de 20 minuten. Toch bleef ze maar net boven deze grens. Met trainingsgenootje André in het vizier finishte ze na twintig minuten en achttien seconden.

 

Janneke werd tweede in 22.35. Eerder eindigde de nieuwkomer al op deze positie tijdens het clubcircuit over de Velostrada. Het brons was voor Marjolein van HRR, in 22.57. Het tweetal had de pech in een niemandsland te zijn beland, waardoor zij het meeste werk onderweg alleen moesten doen.

 

Clubcircuit 2022-vrouwen
Eeke won opnieuw bij de vrouwen, voor Janneke (links) en Marjolein.

 

Andere categorieën

 

Succes was er ook voor Marieke. De leeftijdscategorie bij de vrouwen tot en met 34 was dit keer onderbezet, waardoor ze in een tijd van 23.48 stiekem de volle mep punten mee naar huis mocht nemen na een mooie strijd met Amanda. Hiermee zette ze een belangrijke stap richting het podium.

 

Bij de dames 55+ was Marijke ruim de snelste voor Joan, Annelies en Corrie. Zij liep keurig in een schema van 5 minuten per kilometer naar een tijd van 25.02. Ton was in deze leeftijdscategorie de snelste man. Hij klokte bij de finish 21.22 en was daarmee sneller dan zijn concurrenten Arjan en Frank.

 

Laatste clubcircuits van 2022

 

Het clubcircuit gaat verder op zaterdag 12 november, waarna de ontknoping volgt op zaterdag 10 december. Iedereen die nog wil stijgen in het klassement moet op deze dagen toeslaan!

 

Bekijk hier de uitslagen.

Za 10 dec: 7e en laatste clubcircuit  bij SnowWorld Zoetermeer

 

Za 10 dec: Crosscircuit AV Sparta

 

Za 17 dec: Kerstrun bij Voorschoten '97

DSC_0134

DSC_0456

DSC_0669

DSC_0775

DSC_0840

 

© 2022-2023 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.