Ook zomerse rendieren veroveren Voorschoten

De vierde Rendierenloop is afgelopen zondag een groot succes geworden. Ter ere van het jubileum van de club organiseerde Voorschoten’97 Atletiek een speciale zomereditie. Ongeveer 400 deelnemers legden met een felle bloemenketting als startnummer hardlopend of wandelend een bijzondere route af door verrassend Voorschoten. Op de ene locatie was het nog gezelliger dan op de andere.

Burgemeester Nadine Stemerdink luidde de bel als officieel startschot van het evenement. Als eerste gingen de kinderen op pad voor een route rondom Sportpark Adegeest. Onderweg konden de kinderen bij Voorschoten’97 en de buurverenigingen verschillende sporten uitproberen.

 

Midden in de loop verraste Partou Toppers de jonge deelnemers met een ijsje. En omdat er geen tijdswaarneming of winnaar was, kon iedereen uitgebreid van deze verfrissing (want dat was het met het zomerse weer) genieten. Ook mascotte Rendolph, met zijn gekke capriolen, deed vrolijk mee en beloonde de kinderen met een high-five.

 

Rendierenloop 2022-site4
Burgemeester Nadine Stemerdink verzorgde het startschot bij de unieke kids funrun. Foto: Alex Roodakkers.

 

Wandelaars en hardlopers

Daarna was het de beurt aan de wandelaars en hardlopers voor een route van ongeveer 8 kilometer door het dorp. De wandelaars waren deze keer ruim in de meerderheid, vooral omdat veel gezinnen op pad gingen. De Rendierenloop is daarmee steeds meer een echt familie-evenement aan het worden.

 

Overal wachtten de deelnemers leuke verrassingen. Van een sprintbaan in Park Adegeest tot hordenlopen over boeken in de bibliotheek en van ijsjes bij het Wapen van Voorschoten en La Casita tot mini-loempia’s bij Nyan Switi. Het kon zo gek niet op.

 

Muziekvereniging Laurentius trad bovendien op bij de sfeeractie van Atelier Kreanneke op het Treubplein, terwijl The Tickets voor de muziek zorgden bij het bondsgebouw van de Laurentiuskerk en The Rock School een vrolijke dj voor de deur had gezet.

 

Rendierenloop 2022-site3
Lekkere bitterballen bij Snackbar 't Trefpunt. Foto: Emmie Beijlen.

 

Sangria

Bij de finish op het hoofdveld van Voorschoten’97 wachtte Rendolph de deelnemers weer op, vrolijk dansend op de muziek van de Zingende Schilders van Zitman & Co. Met een glaasje sangria in de hand konden de deelnemers hun onderweg verdiende puzzelstukjes aanleggen in de totaalpuzzel.

 

Rendierenloop 2022-site
Ook bij het hordenlopen over boeken in de bibliotheek konden de deelnemers een puzzelstukje verdienen. Foto: Emmie Beijlen.

 

Het werd al snel duidelijk dat zij op deze manier symbolisch een atletiekbaan aanlegden. Want daar is de Rendierenloop uiteindelijk voor bedoeld. Naast het verbinden van de verenigingen, organisaties en bedrijven zamelt Voorschoten’97 geld in voor de broodnodige nieuwe atletiekbaan voor de club. Het exacte bedrag is nog niet bekend, maar een mooie bijdrage gaat het zeker worden!

Bekijk hier de foto's en de aftermovie.

Za 10 dec: 7e en laatste clubcircuit  bij SnowWorld Zoetermeer

 

Za 10 dec: Crosscircuit AV Sparta

 

Za 17 dec: Kerstrun bij Voorschoten '97

DSC_0270

DSC_0660

DSC_0717

DSC_0798

DSC_0828

 

© 2022-2023 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.