Vliegende start voor Nienke Brinkman: 'Liep gewoon mijn eigen race'

Nienke Brinkman is uitstekend begonnen aan het nieuwe seizoen van de Golden Trail Series. Onze clubgenote, vorig jaar tweede in het eindklassement, won zondag de Zegama-Aizkorri Marathon in het Spaanse Baskenland. Ze versloeg voor het eerst Maude Mathys, de winnares van vorig jaar, en verpulverde het parcoursrecord met bijna twintig minuten.

 

Al snel na de start kwam Nienke alleen aan kop te lopen. Een positie die ze niet meer uit handen gaf tijdens de race met bijna 5.500 hoogtemeters over de marathonafstand. Zelfs de vorig jaar onklopbare Mathys kwam niet meer bij haar in de buurt. Uiteindelijk finishte ze in de bomvolle straten van Aizkorri na 4 uur, 16 minuten en 43 seconden, bijna tien minuten voor Mathys, die als tweede eindigde.

 

 

Nienke Brinkman - trail
Nienke verbeterde het parcoursrecord van de Zegama-Aizkorri Marathon.

 

Schema

"Ik heb voortdurend mijn eigen race gelopen volgens het schema dat we van tevoren hadden bedacht", vertelde Nienke na afloop. Ondanks de ruime voorsprong nam ze geen gas terug. "De fietser achter mij gaf aan dat Maude zo'n één tot twee minuten achter mij liep. Dit bleek achteraf niet te kloppen. Ik was hierdoor wat gestresst geraakt. Ik wilde mijn eerste plek niet meer weggeven."

Het gaf Nienke extra energie. "Ik heb mij daarom niet ingehouden. Ik besloot juist op het laatste deel nog wat harder te pushen. Ik ben heel blij dat ik heb gewonnen en ook trots dat ik Maude voor het eerst heb verslagen."

 

Bekijk hier de finish van Nienke.

EK Marathon

Het volgende doel van Nienke is het EK marathon in München, op maandag 15 augustus. Daarna gaat ze weer de bergen in voor het vervolg van de Golden Trail Series. Ze moet minimaal drie keer starten om zich te plaatsen voor de finale op woensdag 26 oktober op Madeira.

 

Tekst: Mathieu Hilgersom

 

Do 16 jun: t/m 18 aug, 10 x strandlopen Noordwijk

 

Ma 27 jun: Voorjaars ALV

DSC_0238

DSC_0506

DSC_0740

DSC_0752

DSC_0828

 

© 2021-2022 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.