Grote opkomst bij tweede clubcircuit op het strand

Bijna vijftig hardlopers hebben zaterdag meegedaan aan het tweede clubcircuit. Op het strand van Wassenaar genoten zij van het uitdagende parcours, de onderlinge strijd en de gezelligheid. Bij de mannen won gastloper Bereket, Irene zegevierde bij de dames.

 

Voor de winst was het in beide categorie├źn geen moment spannend. De strijd om de ereplaatsen was dat des te meer. Bereket nam bij de mannen direct de leiding en finishte uiteindelijk ruim een minuut eerder dan nummer twee Bastiaan, die wel de volle buit klassementspunten pakte.

 

Daarachter ontspon zich een mooi gevecht om de resterende plek op de foto van Ed. Loek, Freek en Bert bleven gebroederlijk bij elkaar tot de keerpunten bij de vrijwilligers Jeanine en Herman. Na de laatste draai plaatste Loek met wind tegen verrassend een aanval. De nieuwkomer hield daarmee de ervaren clubcircuitlopers achter zich. Loek won daarmee niet alleen het brons, maar hij zegevierde ook bij de mannen senioren. Freek pakte vervolgens belangrijke punten bij de mannen 35 tot en met 54 jaar door Bert op acht seconden achterstand te lopen.

 

Clubcircuit 2022-4
De altijd goedlachse Arjan op weg naar winst bij de mannen 55+, Ralph blijft in zijn spoor.

 

Bij de mannen 55+ was Arjan de snelste. De loper van Ed hield Hein achter zich, die eerder deze week in Gouda het clubrecord masters 65+ op de Engelse mijl (7.13,49) liep. Frank, nog herstellende van de Leiden Marathon twee weken eerder, werd derde.

 

Winst voor Irene

 

Bij de vrouwen maakte Irene haar favorietenrol helemaal waar. Omdat ze twee dagen eerder een knappe top 10-klassering behaalde in het sterke veld van de Golden Tenloop in Delft liep ze enigszins met de rem erop op het opvallend koude strand. Ze deed echter precies genoeg om Eeke, die wel won bij de middencategorie, te verslaan. Judith eindigde als derde. Zij is bezig aan een goede opmars en begint inmiddels te wennen aan de podiumplaatsen.

 

Clubcircuit 2022-5
De top-3 bij de vrouwen, met van links naar rechts Eeke, Irene en Judith.

 

Mooie strijd was er ook om de vierde plaats. Franne en Anne ontliepen elkaar weinig en wisten dat een winnende eindsprint wel eens cruciaal kan zijn voor het klassement bij de vrouwen senioren aan het einde van het jaar. Uiteindelijk bleek Franne in het laatste stuk tegenwind net iets meer over te hebben. Ze bleef haar concurrente twee seconden voor.

 

Clubcircuit 2022-2
Mooie strijd om plaats vier, Anne loopt net iets voor Franne.

 

Bij de vrouwen 55+ won Ingeborg voor Marijke (Rog). De voormalig trainingsgenoten bleven de nummer drie Rosa voor die op haar beurt net voor Marijke (Visscher) eindigde, ongetwijfeld de grootste liefhebster van lopen op het strand.

 

Frisse duik

 

Symbolisch voor de sfeer wachtten de snelste lopers na afloop op de laatsten in de uitslag, deskundig vastgelegd door Fons en Ilona. Iedereen kreeg een welverdiend applaus. Alsof het nog niet koud genoeg was op het strand, waagde een aantal bikkels zich na afloop aan een frisse duik in de zee. De chocomel, koffie, thee en appeltaart bij Strandpaviljoen Sport smaakten daarna extra lekker.

 

Clubcircuit 2022-3
De gezellige nazit met Fons, Ilona, Arjan en Marieke.

 

Het volgende clubcircuit staat gepland op zaterdag 11 juni, vanaf de club. De start valt stipt om half 11.

 

Bekijk hier de uitslagen.

Bekijk hier de fotoreportage van Ids Bakker

Za 10 dec: 7e en laatste clubcircuit  bij SnowWorld Zoetermeer

 

Za 10 dec: Crosscircuit AV Sparta

 

Za 17 dec: Kerstrun bij Voorschoten '97

DSC_0177

DSC_0588

DSC_0680

DSC_0751

DSC_0834

 

┬ę 2022-2023 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.