Prijzenregen bij het Zorg en Zekerheid Circuit

Voorschoten '97 heeft zondag het Zorg en Zekerheid Circuit afgesloten met een karrenvracht aan klassementsprijzen. Irene, Eeke en Rosa wonnen in hun leeftijdscategorie. Voor Judith, Allard, Col, Dennis en Marijke waren er mooie podiumplaatsen.


Vanwege het gekke coronaseizoen was de afsluiting van het Zorg en Zekerheid Circuit dit jaar eens niet in Noordwijkerhout. De Leiden Road Runners hadden met hun uitgestelde Valentijnsloop de eer om de laatste loop van het jaar te organiseren.

 

Een week na de Leiden Marathon viel de algemene opkomst wat tegen met slechts 456 deelnemers. Desondanks was er een grote Voorschotense afvaardiging bij de loop die grotendeels door Park Cronesteyn trok.

 

Lange afstand

 

Overall podiumplaatsen waren er dit keer eens niet. Wel boekte Dennis een mooie overwinning in zijn categorie. Hij deed 57.30 minuten over de 15 kilometer. Het hielp hem aan de benodigde punten om in het klassement derde te worden bij de mannen senioren op de lange afstand, vlak achter Allard.

 

ZZ circuitwinnaars
Een deel van de prijswinnaars, met van links naar rechts: Irene, Eeke, coach Ed, Dennis, Judith en Allard.

 

Ook Col had prijs op de lange afstand. In de categorie 55+ eindigde hij op de gedeelde tweede plaats.

 

Winst voor Irene, Eeke en Rosa

 

Op de 10 kilometer moest Irene de circuitoverwinning bij de senioren delen met Carmen Oosterkamp van Leiden Atletiek. Ook Marijke had prijs op deze afstand. Ze werd tweede bij de vrouwen 55+.

 

Rosa den Outer4
Ook Rosa had prijs in Leiden.

 

Eeke won het klassement op de korte afstand bij de vrouwen 45-54 jaar. Judith werd tweede bij de  vrouwen senioren. Rosa zegevierde met een tactische race bij de meisjes tot en met 16 jaar. Ze bleef zondag voortdurend in de buurt van haar concurrente in het circuit en versloeg haar in eindsprint.

 

Feestelijk einde

 

Het betekende een feestelijk einde van het Zorg en Zekerheid Circuit. De coronacrisis zorgde dit seizoen voor veel onzekerheid en uiteindelijk een bomvolle loopagenda. Dat het circuit toch tot een goede is gekomen, is te danken aan de vele vrijwilligers die ondanks alles hebben doorgezet om toch te organiseren. Hopelijk is volgend seizoen alles weer normaal!

 

Bekijk hier alle uitslagen.

Za 10 dec: 7e en laatste clubcircuit  bij SnowWorld Zoetermeer

 

Za 10 dec: Crosscircuit AV Sparta

 

Za 17 dec: Kerstrun bij Voorschoten '97

DSC_0302

DSC_0651

DSC_0724

DSC_0764

DSC_0868

 

¬© 2022-2023 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.