Unieke finish op de 5 kilometer: Judith gedeeld eerste

Het was zondag tot en met de laatste meter spannend bij de 5 kilometer van de Omloop van Noordwijkerhout. Judith sprintte met Yvonne Röge-Nijssen om de winst. Het verschil was op de streep niet te zien. Beide vrouwen kregen daarom de overwinning.

 

Het betekende de eerste overwinning van Judith, die de laatste weken een flinke opmars doormaakt. Vorige week eindigde ze al knap als derde bij Uithoorns Mooiste. Zondag in Noordwijkerhout zette ze met 20.46 bovendien een nieuw PR neer.

 

Judith staat ook bovenaan in het klassement bij de senioren vrouwen op de 5 kilometer van het Zorg en Zekerheid Circuit. Of ze op zondag 22 mei ook de winst binnenhaalt, hangt af van de deelname van Evita Hoogeveen. De atlete van AV '47 heeft een bijna perfecte score, maar moet nog wel één keer starten om in het eindklassement te komen.

 

ZZ 5 km
Judith tijdens haar laatste meters, op de voet gevolgd door Yvonne Röge-Nijssen.

 

Eindwinst

 

Bij voetbalclub VVSB, de tijdelijke uitvalsbasis van de Omloop van Noordwijkerhout na de brand in Sporthal De Schelft, zetten nog meer Voorschotenaren goede prestaties neer. Zo eindigde Rosa (24.30) knap als tweede bij de meisjes tot en met 15 jaar. De eindwinst ligt voor het grijpen. De tienjarige Pascal debuteerde op de 5 kilometer. Hij zette direct een verdienstelijke 25.27 neer.

 

Op de 10 kilometer was Irene de snelste van de club. Ze liep weliswaar niet de tijd die ze had gehoopt, en moest genoegen nemen met de vierde plek, maar ligt nog altijd op pole-position voor klassementwinst. Op de lange afstand deed Col met een tweede plaats in zijn categorie goede zaken voor het klassement. Hij lijkt het podium op 22 mei niet meer te kunnen ontgaan.

 

Bekijk hier de uitslagen.

 

Competitie in Zeist

 

De baanatleten kwamen zondag in actie bij AV Fit in Zeist voor hun eerste competitiewedstrijd van dit seizoen. Dennis, Jeroen, Fiene, Aïsha, Lisa en Rosa (direct door vanuit Noordwijkerhout) scoorden allemaal goed op hun favoriete disciplines.

 

Bijzonder was ook de deelname van de vrouwen aan de Zweedse estafette. Samen legden zij de 400, 300, 200 en 100 meter af. Het team eindigde op dit onderdeel als zevende in een tijd van 2.49,84.

 

baancompetitie
Het team van Voorschoten '97 in Zeist.

 

Bekijk hier de uitslagen.

 

© 2022-2023 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.