Nienke Brinkman traint mee met dinsdaggroep Ed

Nienke Brinkman heeft dinsdag meegetraind met de groep van Ed. De kersverse Nederlands recordhoudster op de marathon was nog in Nederland na haar verpletterende optreden in Rotterdam en kwam daarom zoals beloofd ook op de club langs.

 

Het verhaal van Nienke is inmiddels bekend. Als beginnend, maar zeer talentvol hardloopster zocht ze vorig jaar vanuit haar woonplaats Zürich een Nederlandse atletiekvereniging voor een wedstrijdlicentie. Hiermee kon ze een poging doen om de olympische limiet te lopen. Ze kwam uiteindelijk bij onze club uit.

 

De olympische limiet haalde ze niet door een blessure, maar verder volgde het ene succes het andere al snel op. Ze won diverse wedstrijden tijdens de Golden Trail Series, zette in Valencia de snelste Nederlandse seizoentijd neer op de marathon en liep vervolgens een nieuw Nederlands record in Rotterdam met 2.22,51. Vanuit de club, met onder andere diverse verslagen op deze website, volgden we haar op de voet.

 

Groepsfoto
De dinsdaggroep genoot van de komst van Nienke (tweede van rechts).

 

Tweede keer

 

Nienke is meer dan alleen een lid op papier. Ze trainde vorig jaar in de zomervakantie al eens met veel plezier mee met de donderdaggroep en kwam nu dus nog eens terug. De vorige keer maakte ze kennis met een kleine groep. Dinsdag liep ze samen met zo'n dertig atleten.

 

Na een welkomstwoord en een bos bloemen van voorzitter Joost mengde ze zich leuk in de groep, maakte met iedereen een praatje om vervolgens steeds een beetje harder te gaan lopen. Hoewel ze had aangekondigd alleen rustig mee te doen, liep ze de laatste tempo's vooraan met gast Dennis mee.

 

Wall of Fame
Nienke kreeg een plek in de Wall of Fame van de club.

 

Wall of Fame

Na afloop bleef Nienke nog even hangen bij de jodelhut (bemand door Robin) voor koffie, thee en de zelfgebakken cake van Ilona. Met een dikverdiende plek in de Wall of Fame van de club, die zich binnenkort verplaatst naar de kantine, nam de marathonloopster afscheid. Bij een volgend bezoek aan Nederland komt ze zeker weer eens terug.

 

Bekijk hier de foto's.

 

© 2022-2023 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.