Ook in Leiden veel ereplaatsen bij ZZ Circuit

Onze club heeft zondag goede zaken gedaan in de verschillende klassementen van het Zorg en Zekerheid Circuit. Op de diverse afstanden scoorden we bij Leiden Atletiek meerdere top-3 klasseringen, terwijl Irene overall winnares werd op de 10 kilometer.

De uitgestelde Nieuwjaarsloop was in maart duidelijk anders dan de gebruikelijke grauwe en koude editie begin januari. Met de stralende zon en de opkomende bloemen langs de kant van de weg had de titel Voorjaarsloop beter de lading gedekt. Ook het excuus van de te korte nieuwjaarsnacht was dit keer niet aan de orde. En dat was te zien aan de prestaties.

 

Klasse apart

De winst van Irene op de 10 kilometer sprong het meest in het oog. Waar ze vorige week, uitgerekend tijdens haar thuiswedstrijd, twee nog snellere tegenstanders trof en derde werd, was ze bij Leiden Atletiek weer een klasse apart. Met haas Bert finishte ze precies na 40 minuten, maar liefst anderhalve minuut voor de nummer twee.

 

Nieuwjaarsloop Bert Boter Irene Kuin
Bert hielp Irene als haas aan de winst op de 10 kilometer. Foto: Marcel Boskamp.

Het Voorschotense duo was iets te voortvarend vertrokken, waardoor ze in het tweede deel tijd verloren. Hoewel het nog steeds bijzonder snel is, liep Irene hierdoor niet de tijd waarop ze vooraf had gehoopt. Volgende week heeft ze echter een nieuwe kans in Lisse, dat bekend staat om zijn snelle parcours. Met drie overwinningen op rij in haar leeftijdscategorie lijkt de snelle atlete in elk geval onbedreigd op weg te gaan naar circuitwinst.

Ook Marijke blijft in de race voor een podiumplaats aan het einde van het seizoen. In haar leeftijdscategorie werd ze zondag knap derde met een tijd van 52.44.

Parcours te lang

De deelnemers aan de 5 kilometer moesten vooral kijken naar hun klassering, omdat het parcours zo’n 100 meter te lang was. De tijden vielen daarom iets hoger uit. Bastiaan was de rapste van alle Voorschotenaren. Hij kwam uit op 19.05 en eindigde daarmee als derde bij de mannen 35-44 jaar.

Bij de dames liep Eeke (21.32) net het podium mis. Ze eindigde drie seconden na de nummer drie. Desondanks kan Eeke tevreden zijn met de winst in haar leeftijdscategorie. Vlak achter haar werd Judith (21.50) vijfde. Ook zij doet volop mee in het klassement, dankzij een tweede plaats bij de vrouwen senioren.

Net als vorige week won Rosa bij de meisjes tot en met 15 jaar. Dit keer had ze 24.42 minuten nodig om de finish te bereiken.

Lange afstand

Op de lange afstand kwamen namens onze club alleen Allard, Col en Walter aan de start. Met de wedstrijden zo kort op elkaar verkozen de andere lopers van de lange adem een training of een kortere afstand boven deze 15 kilometer. En daar valt iets voor te zeggen.

 

Col Grootjans
Col eindigde knap als tweede in zijn leeftijdscategorie op de lange afstand. Foto: Marcel Boskamp.

Allard finishte na een razendsnelle 56.50 minuten, goed voor een zevende plaats overall. Bij de mannen senioren werd hij derde. Col eindigde in zijn leeftijdscategorie zelfs als tweede met 1.03,43. Walter koos er verstandig voor om er een lange duurloop van te maken zodat hij andere wedstrijden weer kan pieken. Hij zette een tijd neer van 1.24,58.

 

Ties Rog
Een talent in de dop. Ties, de zoon van Dennis en Amanda, deed voor het eerst mee aan de kinderloop.

Ter Specke Loop

 

Volgende week zondag (20 maart) staat in Lisse de vierde wedstrijd van het Zorg en Zekerheid Circuit op het programma. Ook de organisatie van de Ter Specke Loop moest hun wedstrijd eerder dit seizoen uitgestellen vanwege de coronacrisis. De deelnemers leggen het traditionele parcours aan de rand van het Keukenhofbosch (afhankelijk van de afstand) één, twee of drie keer af.

 

Bekijk hier de uitslagen.

 

Do 16 jun: t/m 18 aug, 10 x strandlopen Noordwijk

 

Ma 27 jun: Voorjaars ALV

DSC_0280

DSC_0443

DSC_0697

DSC_0751

DSC_0822

 

© 2021-2022 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.