Voorschotense dubbelslag bij Nederstrandloop

Het wedstrijdseizoen is weer hervat, en hoe! Bij de Nederstrandloop van de Noordwijkerhoutse Strandlopers was het direct raak voor onze club. Irene won op de korte afstand en Eeke eindigde als tweede. Een mooi succes voor de Voorschotense loopsters én trainer Ed.  

Eindelijk weer een vol startvak met zenuwachtige lopers. Daar heeft iedereen ruim vier maanden op moeten wachten. Vrij snel na de Zilveren Turfloop in Mijdrecht ging het land weer op slot en waren wedstrijden uit den boze.

Ed zorgde in die periode voor goede alternatieven met time-trials en pittige duinloopjes. Precies die combinatie zorgde ervoor dat zijn lopers zondag optimaal waren voorbereid op de Nederstrandloop. Hoewel het voor velen slechts een voorbereidingsloop was op de hervatting van het Zorg en Zekerheid Circuit is het voor het vertrouwen wel fijn wanneer je hier alvast goede vorm laat zien.

 

Nederstrandloop
Irene en Eeke kregen na afloop hun dikverdiende prijs.

 

En dat is precies wat de Voorschotense atleten deden. Op het lastige parcours van bijna 8 kilometer, dat de deelnemers één of twee keer moesten afleggen, haalde iedereen het beste in zichzelf naar boven alsof er nooit een wedstrijdbreak is geweest.

Irene aan de leiding

Op de korte variant nam Irene al snel de leiding bij de vrouwen. Ze kon in het eerste deel mooi aanhaken bij trainingsgenoten Freek en André. Heel fijn, want tussen de hoge duinpannen had de wind vrij spel. Eeke liep daar vlak achter.

De omstandigheden werden geleidelijk gunstiger. Er volgde een stukje vlak en onverhard, waarna de deelnemers het zonnige strand opdraaiden. Met de wind van opzij kon iedereen goed zijn of haar tempo vasthouden. Het was nu ieder voor zich. Freek (32.27 minuten) vond nog wel aansluiting bij een snel groepje en finishte uiteindelijk na de pittige slotklim als negende.

André moest genoegen nemen met plek elf in een tijd van 33.15 minuten. Dat hij zich tijdens zijn eerste officiële wedstrijd voor Voorschoten '97 direct in de subtop mengde, belooft veel voor de wedstrijden die komen gaan.

 

Eigen houtje

Daar tussenin hield Irene knap op eigen houtje haar tempo hoog. Met geen andere vrouw meer in de buurt wist zij al vroegtijdig dat de overwinning binnen was. Dit gaf vertrouwen, maar was geen reden om het rustiger aan te doen. Uiteindelijk finishte ze na 32.55 minuten.

Een mooi succes voor de snelle atlete die eerder deze maand al de benen had getest bij de Nemesys Tunneloop in Oud-Beijerland en ook daar overtuigend won. Deze zegereeks hoopt zij de komende weken voort te zetten tijdens het drukke Zorg en Zekerheid-programma. Dat Irene eindelijk weer eens op het podium mocht plaatsnemen, (prijsuitreikingen waren tijdens haar laatste zeges niet toegestaan) was niet alleen een fijne verrassing, maar ook een dikverdiende beloning voor alle trainingsarbeid.

 

Nederstrandloop2
Freek, André, Eeke en Irene na de finish van de Nederstrandloop.

'Snelle dames in groene shirtjes'

Trainingsmaatje Eeke stond naast haar op het ereschavot. Hierdoor viel de Voorschotense hegemonie extra op. De andere deelnemers spraken vol lof over 'die snelle dames in de groene shirtjes'.

Ook Eeke moest het werk grotendeels alleen doen op het lastige parcours. Bij kilometer drie liep ze haar concurrente Sonja Berkman voorbij en hield haar steeds op een klein gaatje. Uiteindelijk was het verschil bij de finish twaalf seconden in het voordeel van Eeke.

Marijke en Charlotte hielden zich niet bezig met hun plek in de uitslag. Zij eisten vooral het maximale van zichzelf en genoten volop van het prachtige parcours en de zonnige omstandigheden. Marijke kwam binnen na 46.03 minuten. Charlotte had 52.15 minuten nodig.

Ook succes op de lange afstand

Ook op de lange afstand was Voorschoten '97 actief. Col, Ingeborg en Marieke vertegenwoordigden de groep van Fons. Door te kiezen voor twee rondjes gaven zij hun lichaam alvast een extra prikkel voor de VoorschotenLoop.

Col kwam als zeventiende over de streep in snelle tijd van 1.08,49. Ingeborg (1.22,13) en Marieke (1.22,44) kwamen vlak na elkaar binnen op de plaatsen zeven en acht bij de vrouwen. Bijzonder was het dat zij alle drie de snelste waren in hun leeftijdscategorie!

VoorschotenLoop

De successen en het plezier van de Nederstrandloop smaken naar meer. Zondag staat het hoogtepunt van het wedstrijdseizoen op het programma. Na twee afgelastingen op rij (vorig jaar was er wel een virtuele editie) belooft de Voorschotenloop een extra groot feest te worden. Op www.voorschotenloop.nl vind je alle informatie en kun je je ook inschrijven.

 

Do 16 jun: t/m 18 aug, 10 x strandlopen Noordwijk

 

Ma 27 jun: Voorjaars ALV

DSC_0177

DSC_0436

DSC_0675

DSC_0793

DSC_0853

 

© 2021-2022 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.