Snelle tijden bij trainingsloop langs de Korte Vliet

De vorm van de deelnemers aan de trainingslopen langs de Korte Vliet van Ed wordt almaar beter. Zondag liepen de vijftien atleten stuk voor stuk mooie tijden. Zij hebben straks een mooie voorsprong op de concurrentie wanneer de wedstrijden weer beginnen.

 

Vanwege de versoepelingen van de coronamaatregelen kon iedereen tegelijk van start. Omdat andere lopers motiveren om het beste in jezelf naar boven te halen, waren de tijden van een hoog niveau.

 

Favorietenrol

Bastiaan maakte zijn favorietenrol bij de heren helemaal waar. Met 18.41 was hij sneller dan twee weken geleden. Dit geeft hem ongetwijfeld vertrouwen in de zoektocht naar zijn absolute topvorm. Op plaats twee had Freek Bastiaan voortdurend in het vizier. De sterke triatleet liet de trainingslopen de afgelopen weken aan zich voorbij gaan, maar heeft in die periode niets aan snelheid ingeboet. Hij finishte na 19.14 minuten.

 

Time-trial
Bastiaan nam direct na de start de leiding, gevolgd door Freek. Foto: Marcel Boskamp.

 

Voor André is de 5 kilometer nog een open boek. Met 20.15 liet hij zien ook op deze afstand te kunnen scoren. De snelheid neemt hij vervolgens weer mee naar de (iets) langere afstand. Arthur werd met 20.38 vierde. De voormalig penningmeester is op de weg terug na een blessure. Rolf en Walter verbeterden zich met respectievelijk 21.32 en 22.34 weer iets ten opzichte van twee weken geleden. Arjan (24.18) en Hein (24.48) bleven netjes onder de 25 minuten.

 

Dames

Bij de dames had Eeke de winst voor het oprapen door de afwezigheid van Irene. Ze liep een verdienstelijke 20.48 en kan voorzichtig weer toewerken naar tijden richting de lage 20 minuten, of misschien zelfs wel daaronder. Achter Marjolein van HRR (23.00) werd Franne derde in 23.30. De nieuwe loopster in de groep van Ed krabbelt weer op na een blessure. Marloes werd knap vierde in 24.40. Ze doorbrak eindelijk de 25-minutengrens. Een mooie mijlpaal!

 

Franne2
Franne werd knap derde achter Eeke en Marjolein. Foto: Marcel Boskamp.

Corrie richtte zich op de 2,5 kilometer en was daardoor op tijd binnen om iedereen zijn of haar tijd te klokken. Uiteraard stond trouwe vrijwilliger Herman bij de 5 kilometer halverwege op het keerpunt.

 

De volgende trainingsloop (5 kilometer) langs de Korte Vliet is op zondag 6 februari. Meer informatie en aanmelden via ehzijl@ziggo.nl.

 

Bekijk hier de foto's, gemaakt door Marcel Boskamp.

En hier de volledige uitslag.

 

Do 16 jun: t/m 18 aug, 10 x strandlopen Noordwijk

 

Zo 3 jul: Comp Senioren Ronde 3 AV Sparta, Den Haag

 

Zo 10 jul: 10 van Noordwijk

DSC_0280

DSC_0434

DSC_0724

DSC_0744

DSC_0805

 

¬© 2021-2022 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.