Knappe tweede plaats voor Nienke Brinkman bij Sierre Zinal

Nienke Brinkman is zaterdag als tweede geëindigd tijdens de prestigieuze Sierre Zinal. Onze clubgenote legde de bergrace van 31 kilometer in de Zwitserse Alpen af in een tijd van 2.48,55 uur.

Vanwege haar goede prestaties tijdens grote berglopen in Zwitserland nodigde de organisatie haar uit om deel te nemen aan de race met 2200 hoogtemeters; een enorme eer. Deze kans greep ze met beide handen aan. In het internationale veld moest ze alleen de Zwitserse Mathyd Maude voorlaten. Nummer drie Anaïs Sabrié (Frankrijk) bleef ze bijna 6,5 minuut voor.

 

Nienke brinkman9
Nienke wordt op een prachtige manier onthaald bij de finish (Foto: Lars Gebraad)

Verschil in eerste deel

 

Nienke maakte het verschil in het eerste deel van haar race. "In de beginkilometers gaat de route direct erg steil omhoog. Omdat ik relatief goed ben in omhoog lopen, ben ik snel van start gegaan."

Na tien kilometer kwam ze echter in moeilijkheden. "Ik had niet genoeg drinken bij me, dus kreeg erg veel dorst. Gelukkig heb ik hier en daar nog wat slokjes water kunnen regelen. Toen het einde in zicht kwam, heb ik weer vol de gasmodus ingezet."

 

High five

Het leverde haar de tweede plaats op, waar ze terecht heel blij mee is. "Het was een fantastische race, maar ik had een beter drink- en voedingsschema moeten maken. Daar heb ik van geleerd." Vanwege het sterke deelnemersveld bij zowel de mannen als de vrouwen keek ze met veel respect naar haar medelopers. "Het allerleukste was misschien nog wel dat ik na afloop een high five heb gekregen van Kilian Jornet, de winnaar bij de mannen haha."

Veel clubgenoten volgden de race zaterdag via YouTube. Voor de start deelde Nienke een link zodat iedereen live kon meekijken. In haar groene clubshirt was ze goed te herkennen.

Kijk de hele race terug. Vanaf ongeveer 2.53 zie je de slotmeters en de finish van Nienke.

Olympische marathon

De in Zwitserland woonachtige clubgenote heeft zich goed hersteld van de voetblessure die ze eerder dit jaar opliep waardoor ze geen poging meer kon wagen om zich te plaatsen voor de olympische marathon. Vorige maand won ze ook de Zermatt Marathon, met finish bergop.

 

Nienke Brinkman10
Nienke was zaterdag goed te herkennen in ons clubshirt. (Foto: Lard Gebraad)

De olympische marathon, op precies dezelfde dag als de Sierre Zinal, spookte zaterdag niet meer door haar hoofd. "Dat heb ik van mij afgezet. Ik vond het vooral jammer dat ik het niet live kon volgen."

Het volgende doel van Nienke is de NK marathon. Deze vindt plaats op zondag 17 oktober in Amsterdam.

 

© 2022-2023 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.