Za 25 sep: Skyrhune, Ascain, Pays Basque, France

 

Zo 26 sep: Geuzenloop Zoetermeer

 

DSC_0121

DSC_0588

DSC_0735

DSC_0803

DSC_0822

Hoofdmenu

 

Mooie persoonlijke successen tijdens de 5 kilometer

De 5 kilometer-trainingswedstrijd van zondag heeft voor een aantal deelnemers geleid tot een mooi persoonlijk succes. Zo dook Irene voor het eerst onder de 19 minuten, won Dennis bij de mannen en mocht Marloes voor het eerst op de foto als nummer drie bij de dames.

De prestatie van Irene sprong het meest in het oog. Sinds zij enkele maanden geleden aansloot bij de club heeft zij al meerdere PR’s verpulverd. Zondag deed ze daar nog een schepje bovenop door de 19 minuten-grens te slechten. De snelle loopster kon lang mee op de rug van Robin om er vervolgens in het laatste rechte eind nog een eindsprint uit te persen. Het leidde tot een verbluffende 18.55, maar liefst 18 seconden sneller dan haar PR van 30 mei. Robin finishte uiteindelijk in 19.00 en werd daarmee derde bij de mannen.

In de schaduw van Irene zette ook Eeke een dijk van een tijd neer. Sinds haar rentree bij de club is ze sneller dan ooit en inmiddels is ook de 20 minuten-grens in zicht. Met 20.03 verbeterde ze haar PR met maar liefst 23 seconden. Marloes heeft een tijd onder de 25 minuten als ultiem doel. Met 25.40 bleef ze daar zondag nog iets boven. De foto met de snelste dames van de dag was echter een mooie beloning voor de progressie die ze maakt. Bovendien is het een goede stimulans om die zo gewenste toptijd te blijven najagen.

 

Vrouwen 5 kilometer
De snelste dames, met van links naar rechts: Eeke, Irene en Marloes.

Roos besloot het zondag was rustiger aan te doen. Zij eindigde als vierde met 25.41. Onderweg hield ze regelmatig Marloes uit de wind en moedigde ze haar medelopers enthousiast aan. Ook Marijke streefde deze keer geen toptijd na. Zij kwam binnen na 27.07 minuten met een grote lach op haar gezicht.

 

Iets meer dan een minuut later (28.51) kwam ook Jeanine over de streep. Zij heeft de laatste weken flinke vooruitgang geboekt en bleef maar één seconde boven haar snelste tijd van deze serie. Corrie liep opnieuw de 2,5 kilometer. Zij zette 16.47 neer, zeventien seconden sneller dan de vorige keer. Tijdens het uithijgen hielp ze vervolgens Ed met de tijdwaarneming.

 

Rentree van Dennis

Bij de mannen liet eindelijk Dennis weer eens van zich horen. Tijdens de clubkampioenschappen onderstreepte hij zijn topvorm met een ruime overwinning op de 1500 meter. Zondag plakte hij daar ook de zege op de 5 kilometer aan vast. Hij finishte na 18.05 minuten. Hij bleef daarmee Bastiaan (18.17) nipt voor.

Achter Robin, Mathieu en gasten Egon en Koen finishte voorzitter Joost als zevende. Vooraf had hij meerdere smoezen om geen toptijd na te jagen. Hoewel hij onderweg nog enthousiast begon, besloot hij het tweede deel wat rustiger aan te doen. Hij zette uiteindelijk 21.59 neer.

 

Mannen 5 kilometer
Dennis won bij de mannen en liet Bastiaan en Robin achter zich.

De jarige Walter had zondag een goede dag. Hij klokte 22.33 en was daarmee flink sneller dan zijn vorige twee starts. Remco kwam na 23.38 over de streep, vergelijkbaar met de vorige trainingswedstrijd toen hij als derde eindigde. Als één van de meest trouwe lopers van Ed is het een kwestie van tijd voor hij weer onder de 23 minuten duikt.

De volgende 5 kilometer-trainingswedstrijd staat gepland op zondag 18 juli. Iedereen is welkom. Meer informatie en aanmelden kan via Ed: ehzijl@ziggo.nl.

© 2021-2022 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.