Za 25 sep: Skyrhune, Ascain, Pays Basque, France

 

Zo 26 sep: Geuzenloop Zoetermeer

 

DSC_0305

DSC_0649

DSC_0735

DSC_0774

DSC_0840

Hoofdmenu

 

Nienke Brinkman wint Zermatt Marathon

Nienke Brinkman heeft zaterdag een grootse prestatie geleverd door de Zermatt Marathon te winnen. Onze clubgenote zette een tijd neer van 3.19,42 uur tijdens de race over de klassieke afstand met zo’n 2.000 hoogtemeters in de Zwitserse Alpen. Ze noteerde hiermee ook nog eens een nieuw parcoursrecord.

Na afloop liet Nienke weten voortdurend gefocust te zijn geweest. "Ik was de hele race bang dat ik te snel van start was gegaan en dat ik nog ingehaald zou worden door de tweede vrouw. Hierdoor bleef ik scherp om harder en harder te blijven lopen."

 

Nienke Brinkman-site5
Blijdschap bij Nienke na het behalen van haar grootse overwinning.

Uiteindelijk behield ze zonder problemen haar voorsprong en kwam ze zelfs als zesde overall over de finish. Ondanks de competitie had ze ook goed om zich heen gekeken. "Het is een echt een fantastische race, want je hebt een prachtig uitzicht op de Matterhorn-berg."

 

Nienke Brinkman-site4
De Zermatt Marathon is een enorm zware, maar prachtige bergmarathon met 2.000 hoogtemeters in de Zwitserse Alpen.

Nienke, als Nederlandse woonachtig in Zürich, sloot zich in het voorjaar aan bij Voorschoten’97 om na het lopen van de limiet toegelaten te worden tot de Olympische marathon. Vanwege een blessure kon ze echter niet deelnemen aan de kwalificatierace die ze voor ogen had.

 

Na deze flinke teleurstelling heeft ze nieuwe doelen gesteld. De Zermatt Marathon was er daar één van. Daarnaast gaat ze voor een mooie klassering tijdens het NK bij de Amsterdam Marathon op zondag 17 oktober. Het grote doel is de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

Lees hier het kennismakingsinterview met Nienke.

 

Foto's: Lars Gebraad

© 2021-2022 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.