Irene en Bastiaan blijven winnen op de 5 kilometer

Voor het eerst sinds lange tijd kon er zondag met iedereen tegelijk worden gestart tijdens de 5 kilometer time-trial langs de Korte Vliet. Dit kwam deels door de versoepeling van de coronamaatregelen, maar ook door het geringe aantal van dertien deelnemers. Dit mocht de pret echter niet drukken. De tijden waren zeer behoorlijk en de sfeer was er niet minder om.

Er konden dan ook gemakkelijk punten voor het klassement worden gescoord door de atleten die er wél waren. Irene won bij de dames in een snelle 19.15. Waar ze de vorige keer nog hulp had van Bert moest ze deze keer de klus zelf klaren. Dat ze desondanks maar net boven haar PR liep, is veelbelovend. Ook Eeke liep helemaal alleen. Ze zette een mooi nieuw PR van 20.26 neer. Gast Franca eindigde als derde met 25.23.

 

time-trial 20-6-2021
Het podium bij de dames, met van links naar rechts Eeke, Irene en Franca.

In de lift

Franca kaapte daarmee een podiumplaats voor de neus weg van Fee en Marloes die respectievelijk 25.50 en 26.07 klokten. De tijden van Jeanine zitten in de lift. Zij dook voor het eerst deze derde serie onder de 29 minuten: 28.50. De tijd van Sanne bleef wat achter ten opzichte van de vorige time-trials, maar zij kan nog altijd leunen op de stijgende lijn die ze tijdens haar vorige starts heeft ingezet.

Corrie waagde zich net als de vorige keer aan het parcours over 2,5 kilometer. Zij was als winnares op deze afstand ruim op tijd binnen om samen met Ed de tijdwaarneming voor de overige atleten op zich te nemen.

 

time-trial 20-6-2021-2
Corrie won zondag de 2,5 kilometer en hielp daarna als klokker.

Herman op de fiets

Bij de heren pakte Bastiaan zoals verwacht de winst. In de eerste kilometers kon hij profiteren van Herman op de fiets, maar op de terugweg moest hij het helemaal alleen doen. De veelwinnaar had wellicht op wat meer gehoopt, maar kan met 18.36 tevreden zijn. Mathieu haalde, bij afwezigheid van de concurrentie, voor het eerst sinds lange tijd weer het podium. In de eerste kilometers zocht hij nog naar zijn 'oude' tempo, maar dit bleek al snel te veel gevraagd.

 

Ook Remco profiteerde met een derde plaats optimaal van het kleine deelnemersveld en nam dankbaar de punten in ontvangst. Met niemand vlak voor en achter hem waren ook voor hem de omstandigheden niet optimaal.

De volgende 5 kilometer langs de Korte Vliet is op zondag 4 juli. Iedereen is welkom. Meer informatie en aanmelden via ehzijl@ziggo.nl.

 

Do 16 jun: t/m 18 aug, 10 x strandlopen Noordwijk

 

Ma 27 jun: Voorjaars ALV

DSC_0270

DSC_0434

DSC_0728

DSC_0754

DSC_0815

 

© 2021-2022 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.