Za 25 sep: Skyrhune, Ascain, Pays Basque, France

 

Zo 26 sep: Geuzenloop Zoetermeer

 

DSC_0281

DSC_0494

DSC_0701

DSC_0749

DSC_0854

Hoofdmenu

 

Topprestaties en ouderwetse gezelligheid bij clubkampioenschappen

De clubkampioenschappen zijn zaterdag een enorm succes geworden. De atleten haalden allemaal op hun eigen niveau het beste in zichzelf naar boven waardoor vele PR’s sneuvelden. Maar belangrijker nog, het was eindelijk weer eens ouderwets gezellig op en rondom de atletiekbaan!

De afgelopen vijftien maanden kon er door de coronacrisis nauwelijks iets doorgaan op de club. Enorm jammer, omdat iedereen in deze moeilijke tijd juist zo verlangt naar iets leuks. Door de versoepeling van de coronamaatregelen kon de club zaterdag eindelijk weer een wedstrijd organiseren. Weliswaar was er geen publiek aanwezig en kon ook de traditionele barbecue niet doorgaan, maar verder hadden de clubkampioenschappen alles wat de atletieksport en onze vereniging zo mooi maken. Daarbij werden we geholpen door het perfecte weer: een stralende zon en niet te warm.

 

Clubkampioenschappen 2021-site
De start van de laatste serie van de 1500 meter.

 

1500 meter

De 1500 meter vormde de aftrap van het clubevenement. Trainer Ed had de vrije hand gekregen van de WOC en liet zien dat hij een wedstrijd als dit als de beste kan organiseren. Alle deelnemers hadden vooraf een streeftijd doorgegeven en werden ingedeeld in een groep met ongeveer even snelle atleten. Dit zorgde ervoor dat iedereen op zijn eigen niveau kon strijden om de seriewinst en een snelle tijd.

Het hoogtepunt werd voor het einde bewaard. Ed had deze 1500 meter uitgekozen om voor de laatste keer deel te nemen aan een wedstrijd. Samen met Corrie legde hij de vier rondjes af om vervolgens door een erehaag van atleten over de finish te komen. Hier werd hij door Joost, namens de atletiekcommissie, in het zonnetje gezet. Een prachtig einde van een imposante loopbaan!

 

Clubkampioenschappen 2021-site2
Een erehaag voor Ed die een punt zette achter zijn loopbaan als wedstrijdatleet.

Terwijl ook de wandelaars binnendruppelden van hun rondje door het dorp, stond er voor iedereen koffie en cake klaar bij de jodelhut (die voor het eerst sinds hele lange tijd weer eens kon worden gebruikt). Vervolgens kregen alle lopers per categorie hun 'moment of fame' met een welverdiend applaus en, voor de allersnelsten, een medaille.

 

Meerkamp

Het middagprogramma was minstens zo spectaculair en gezellig. Omdat alle leeftijdscategorieën en niveaus waren verspreid over vijf verschillende groepen ontstond de zo unieke clubkampioenschappensfeer. Jong en oud gingen samen de onderdelen af, moedigden elkaar aan en probeerden overal een zo hoog mogelijke score neer te zetten. Voor de één was het gesneden koek, voor de ander (met name de wegatleten) was het een kwestie van goed afkijken en desnoods wat extra kracht.

 

Clubkampioenschappen 2021-site3
De sprint was een spectaculair onderdeel van de meerkamp.

De enthousiaste juryleden ondersteunden de atleten perfect. Zij maten, harkten aan, brachten kogels en speren terug, riepen atleten om, schreven scores op en gaven als het nodig was praktische tips. Zonder hen was deze middag niet mogelijk geweest!

 

Unieke estafette

Traditioneel eindigde het sportieve deel van de middag met een estafette. Omdat veld 3 niet kon worden gebruikt vanwege het tentenkamp van de voetbal vond deze in zijn geheel plaats op de baan. Dit bleek een gouden zet.

 

groenezee
Een groene zee van shirts tijdens de uitleg van de estafette door Lisa.

 

Pupillentrainster Lisa nam alle atleten mee voor een heldere uitleg van alle onderdelen waardoor een prachtige unieke zee van groene shirts ontstond. Daarna gingen de deelnemers zij aan zij over de baan, verbonden door een fietsband. Ze slalomden, vervoerden een balletje op een lepel en gingen onder horden door. Het was een unieke combinatie van snelheid, techniek, teamspirit en plezier.

Inmiddels had de WOC alle scores van de meerkamp uitgerekend en kon de prijsuitreiking beginnen. Speaker Fons riep elke deelnemer naar voren die met lovende woorden en een applaus trots zijn oorkonde ontving. Voor de beste deelnemers in elke categorie was er tevens een medaille en een plek op het podium. De prijsuitreiking van het winnende estafetteteam was een mooie afsluiting van de middag. Zij vierden hun succes met het opeten van de zojuist gewonnen taart.

 

Clubkampioenschappen 2021- site4
Het winnende team van de estafette viert hun overwinning.


Succes

De clubkampioenschappen waren een geweldig succes en smaken naar meer. Laten we hopen dat we de komende maanden en jaren nog vele leuke evenementen en activiteiten kunnen organiseren. Met publiek uiteraard!

 

Bekijk hier de uitslagen van de meerkamp en hier de uitslagen van de 1500 meter.

 

De foto's staan hier en op Facebook.

© 2021-2022 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.