Snelle tijden tijdens stralende trainingsloop

De atleten van Voorschoten '97 zijn er helemaal klaar voor wanneer de wedstrijden straks weer beginnen. Ook zondag verpulverden zij meerdere persoonlijke records tijdens de coronaproof 5 kilometer trainingsloop van Ed. Bastiaan en Irene pakten zoals verwacht de winst.

Nu de maximale groepsgrootte is verruimd van vier naar dertig personen had Ed de mogelijkheid om meer lopers met dezelfde streeftijd tegelijk te laten starten. Dit leidt tot competitie en strijd en, zoals nu bleek, ook tot snellere tijden.

Zo kon Irene optimaal profiteren van Bert en sleepten zij elkaar er vijf kilometer lang doorheen. De uiteindelijke winnares snoepte daardoor opnieuw veel tijd van haar record af: 19.13. Bert kwam na 19.14 over de streep en werd hiermee vierde bij de mannen.

 

Trainingsloop 5km
De snelste groep ging als eerste van start.

Strijd om plek twee

Achter de ongrijpbare Irene ligt de strijd om plek twee in het klassement bij de dames helemaal open. Dorinda liet de laatste drie 5 kilometers aan zich voorbij gaan, maar keerde sterk terug met een knappe 20.58. Hiermee bleef ze nummer drie Anne (21.43) ruim voor. Samen met de deze keer afwezige Eeke en Roos kunnen zij er de komende weken een mooie strijd van maken.

Gestart in dezelfde groep kwam Remco tot 22.59. Het was nog niet zijn streeftijd, maar hij bleek wel een stuk sneller dan de vorige keer (23.11). Walter koos ervoor om de trainingsloop te gebruiken als eerste deel van een 10 kilometer. Hij klokte bij de finish 23.54, maar zette zijn horloge uiteindelijk uit na 49.18 minuten.

 

Trainingsloop 5km-2
Dorinda (links) eindigde als tweede bij de dames door Anne (rechts) voor te blijven.

Sneller

Bij de start van de derde groep kwam de zon flink door. Dit had duidelijk een positief effect, want alle Voorschotense deelnemers liepen hun snelste tijd van deze serie. Fee was met 25.14 bijna een halve minuut sneller dan tijdens haar vorige deelname. Marijke (25.38) en Marlous (25.44) snoepten zelfs bijna een minuut van hun tijd af. Sanne probeerde zo dicht mogelijk bij deze dames in de buurt te blijven en kon mede daardoor een nieuw PR van 26.10 bijschrijven.

In groep 4 gingen onder andere Corrie en Jeanine van start. Corrie daagde zichzelf uit op de 2,5 kilometer en legde daardoor het traditionele rondje over de trap en door het park af. 16.07 was haar eindtijd. Jeanine liep met 29.11 op de 5 kilometer precies een minuut sneller dan drie weken geleden. Voorzichtig durft ze weer te dromen van haar beste tijden.

 

Trainingsloop 5km-3
Marijke, Sanne en Marlous trokken zich aan elkaar op en verbeterden zich daardoor flink.

In de achtervolging

Bij de mannen kreeg Bastiaan een extra uitdaging door ruim een minuut na de eerste groep te starten. Dit bleek hem beter te liggen dan gekoppeld te worden aan een snelle Leidse loper, want hij evenaarde met 18.11 zijn PR. Drie weken geleden bleef hij steken op 18.25. Van de groep voor hem wist hij de Haagse Henk nog te achterhalen.

Robin besliste de strijd om plek twee in zijn voordeel met een knappe 18.44. De loper uit de groep van Fons liet zich door Marcel niet verleiden tot een snelle start en liep in zijn eigen tempo naar de kop van de groep toe. Zijn tijd was vijftien seconden sneller dan drie weken geleden. Marcel probeerde aan te haken bij Robin, maar kon zijn verschroeiende tempo na het keerpunt bij Herman niet volgen. Tijdwaarneemster Marieke W klokte hem op 19.06 minuten.

 

Robin Zoet
Robin nam in het tweede deel afstand van 'directe concurrent' Marcel.

Komende zondag organiseert Ed een trainingsloop van 5 kilometer over de boulevard en het strand van Katwijk. Daarna volgt op zaterdag 12 juni de 1500 meter tijdens de clubkampioenschappen. Op zondag 20 juni is vervolgens de zesde 5 kilometer van deze derde serie. Meer informatie en aanmelden via ehzijl@ziggo.nl.

 

Do 16 jun: t/m 18 aug, 10 x strandlopen Noordwijk

 

Ma 27 jun: Voorjaars ALV

DSC_0177

DSC_0665

DSC_0733

DSC_0766

DSC_0835

 

¬© 2021-2022 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.