Irene blijft verrassen op de 5 kilometer

Irene heeft zondag opnieuw haar enorme potentie laten zien. Tijdens de 5 kilometer-training van Ed snoepte ze maar liefst twintig seconden van haar beste tijd af en was daarmee met afstand de beste bij de dames. Dit keer stopte de tijdwaarneming na 19.39 minuten. Gast Sander was de snelste man. Hij zette met 18.04 een parcoursrecord neer.

De populariteit van de 5 kilometer-loopjes van Ed langs de Korte Vliet blijft maar groeien. Waren het eerst alleen zijn eigen lopers die zichzelf wilden testen, de laatste weken komen er ook steeds meer atleten van buitenaf naar de 'training' toe. Zondag waren er maar liefst 29 deelnemers; een prachtig resultaat. Zij hielden zich allemaal keurig aan de coronaregels waardoor de club de komende weken dit soort testmomenten kan blijven aanbieden.

De omstandigheden waren dit keer niet ideaal om een PR neer te zetten. Na al het koude weer van de afgelopen weken was het zondag juist drukkend warm. De eerste groepjes kregen nog grote regendruppels en een klap onweer te verwerken. De laatste lopers liepen daarentegen in de stralende zon.

Enorme mogelijkheden

Dat Irene desondanks haar PR verbrak, zegt alles over haar mogelijkheden. In de groep met allemaal snelle mannen hield ze zich heel knap staande en klokte 19.39. Het gemak waarmee ze loopt, verraadt dat er nog veel meer in het vat zit.

 

time-trial 2
Het podium bij de dames: Irene (midden) won voor Roos (links) en Anne (rechts).

Achter Irene eindigde Roos net als de vorige keer als tweede. Met 21.19 was ze iets minder snel dan haar PR van 20.53 van twee weken geleden. Halverwege lag ze knap op recordschema, maar vanaf het keerpunt bij Corrie zakte ze wat in. Ontevreden hoeft ze echter niet te zijn. Het is nog altijd haar tweede beste tijd ooit! Toch ziet ze het aanstormde talent Anne naderen. Zij verpulverde haar eigen record en zette een snelle 21.21 neer, slechts tweede seconden achter Roos. De nieuwe loopster heeft de strijd om het zilver in het eindklassement helemaal opengegooid.

Marloes, Marlous en Jeanine richten zich niet op het eindklassement. Zij willen vooral lekker lopen en zichzelf uitdagen. Marloes bleef met 26.04 iets achter ten opzichte van haar laatste drie lopen, maar was wel de vierde van Voorschoten '97 in de uitslag. Bijna-naamgenoot Marlous presteert heel stabiel. Na twee keer 26.48, finishte ze dit keer in een PR van 26.40. Knap! Voor Jeanine (30.11) was het haar eerste deelname van deze derde serie. Dat alleen al was een overwinning op zich!

Snelle heren

Nog niet zo lang geleden stelde Ed dat de mannen het laten afweten tijdens de tweewekelijkse loopjes. In korte tijd is dit helemaal omgeslagen. Met wat aanwinsten van buitenaf en ook sterke lopers van de andere groepen van Voorschoten '97 ontstond er een felle strijd om de ereplaatsen langs de Korte Vliet.

 

Time-trial3
Gast Sander dwong Bastiaan 5 kilometer tot het uiterste.

Gast Sander pakte met 18.04 de winst. Het bestuurslid van Leiden Atletiek heeft een reputatie om Voorschotense lopers te verslaan in het Zorg en Zekerheid Circuit en deed dit zondag op 'hun eigen terrein' dunnetjes over. Hij bezorgde nummer twee Bastiaan voor het eerst sinds lange tijd serieuze tegenstand. De trouwe loper van Ed kon Sander lang volgen, maar moest hem in het laatste rechte eind laten gaan. Aangezien Bastiaan gewend is om alleen te lopen, kon hij zich maar moeizaam herpakken op het moment dat Sander bij hem wegliep. Een goede les voor straks als de wedstrijden weer beginnen. Met zijn eindtijd van 18.25 was overigens niets mis.

Na afloop werd er toch vooral gesproken over de strijd om het brons. Marcel en Freek gaven elkaar geen duimbreed toe waardoor er een tactisch steekspel ontstond. Marcel probeerde Freek van kop af te breken, maar slaagde daar niet in. Toen Freek de eindstreep in zicht kreeg, plaatste hij zijn beslissende demarrage. Hun onderlinge strijd zorgde voor prachtige tijden. Freek liep 18.43, Marcel 18.51.

 

time-trial4
De strijd om het brons tussen Marcel (links) en Freek (rechts) was om van te smullen. Robin eindigde daar vlak achter.

Vorm testen

Met het oog op de hopelijk snel weer terugkerende clubcircuits is het goed dat ook de lopers van Fons hun vorm testen. Robin liet zich twee weken geleden al zien langs de Korte Vliet als haas van voorzitter Joost. Dit keer streed hij voor eigen kansen en finishte uiteindelijk als vijfde met een keurige 18.59. Ook Bert was op zoek naar een snelheidsprikkel nadat hij zich de afgelopen maanden heeft gekroond tot koning van de virtuele halve marathon. Hij eindigde als zesde in 19.35.

Remco (23.11) en Walter (24.00) hadden vooraf op meer gehoopt. Walter merkte al snel dat een toptijd er vandaag niet inzat en besloot zich te sparen voor de rest van de serie. Bij Remco staan alle seinen op groen om binnenkort een PR neer te zetten. Als één van de meest trouwe deelnemers is dit slechts een kwestie van tijd!

Groot succes

Dankzij de bezielende leiding van Ed was ook deze derde loop van de serie een groot succes. Hij kreeg zondag hulp van tijdwaarnemer Marieke W en Corrie die Herman verving op het keerpunt.

 

timetrial
Corrie maakte op het keerpunt meerdere extreme weersomstandigheden mee en had ook nog tijd om foto's te maken.

De deelnemers van de 5 kilometer-serie kunnen de komende weken zich iets sparen. Vanwege het Pinksterweekeinde is de volgende loop pas over drie weken, op zondag 30 mei. Meer informatie en aanmelden via ehzijl@ziggo.nl.

 

Do 16 jun: t/m 18 aug, 10 x strandlopen Noordwijk

 

Vr 24 jun: Midzomer Triathlon Vlietland

 

Zo 26 jun: De Rendierenloop

 

Ma 27 jun: Voorjaars ALV

DSC_0156

DSC_0436

DSC_0728

DSC_0798

DSC_0828

 

© 2021-2022 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.