Lopers van Ed stijgen boven zichzelf uit

Iedereen snakt er weer naar om met elkaar te lopen en voorzichtig laat het kabinet in deze coronatijd meer toe. Hierdoor kon trainer Ed zondag voor het eerst in lange tijd weer een 5 kilometer organiseren in kleine groepjes. Het leverde direct een karrenvracht aan nieuwe PR’s op. Het bewijs dat hardlopers elkaar sterker maken!

De groep van Ed heeft de afgelopen maanden allesbehalve stilgezeten. De trainingen gingen in aangepaste vorm door en dankzij de individuele time-trials van 2,5 en 5 kilometer kon iedereen zichzelf blijven uitdagen. Zondag kregen veel van de trouwe atleten daarvoor een beloning. Gesteund door óf in strijd met hardlopers van hetzelfde niveau steeg een aantal deelnemers op ongekende wijze boven zichzelf uit!


PR’s verpulverd

Zo snoepten Sanne (26.31) en Iris (21.45) meer dan een minuut van hun beste tijd af. Iris had zelfs energie over om na de finish nog een paar meter door te lopen om ook haar Strava-record te verpulveren. Ook Roos en Marijke (26.32) liepen bijna een minuut sneller dan de vorige keer. Roos werd daarbij gehinderd door lage bloedsuikers voor de start en zelfs tijdens de race. Met een bewonderingswaardig doorzettingsvermogen liep ze niet alleen een PR van 20.53, maar werd ze ook tweede in de uitslag.

 

5km-2542021
Sanne (links) verpulverde haar eigen PR en ook Marlous (midden) en gast Franca zetten een snelle tijd neer.

Zoals verwacht was Irene bij de dames onklopbaar. Hoewel ze vooraf de lat op 20.15 had gelegd, dook ze heel knap onder de 20 minuten. Met een eindsprint perste ze er precies 19.59 uit. Dat ze dit al na een maand bij de club realiseert, is bijzonder. Ze heeft alles in zich om na de coronatijd met snelle tijden Voorschoten '97 op de kaart te zetten in de regio!

Anne, de andere nieuwkomer in de groep van Ed, werd direct derde in een PR van 21.41. Helemaal verrassend was het niet, want tijdens de Voorschotenloop was ze met 21.50 ook al als derde geëindigd. Ook de Mariekes, Westmaas en Ferguson, liepen een nieuw PR. Zij doken met respectievelijk 21.51 en 21.52 voor het eerst onder de 22 minuten-grens. Onderweg zorgden zij voor mooie strijd waarbij Marieke W, Marieke F in het tweede deel achterhaalde en vervolgens klopte in de eindsprint.

Fee (25.43) en Marlous (26.40) zetten ook een prestatie van formaat neer. Zij waren ruim sneller dan zij van tevoren hadden ingeschat en kwamen daarom met een glimlach van oor tot oor over de gekrijte finishlijn.

 

5km-2542021-2
Pure blijdschap bij de top-3, met van links naar rechts Roos, Irene en Anne.

Prominent aan de start

Bij de mannen stond met voorzitter Joost een heuse prominent aan de start. Hij kreeg met haas Robin een dikverdiende VIP-behandeling en slaagde in zijn opzet om onder de 20.45 te finishen. Met een tijd van 20.21 eindigde hij knap als zevende in dit, mede dankzij de gasten uit Den Haag en Leiden, sterke deelnemersveld.

 

5km-2542021-3
Hoog bezoek: voorzitter Joost (tweede van rechts) was aanwezig om zijn PR aan te vallen. Hij startte tegelijk met gast Henk, Robin en Irene.

Bastiaan greep zoals verwacht de winst. Omdat er momenteel niemand in de buurt van zijn tijden komt, moest hij helemaal alleen de strijd aangaan. Met de andere groepjes in het vizier had hij wel een extra stimulans. Zijn eindtijd van 18.11 was verbluffend snel.

Marcel eindigde als tweede. Met 19.23 was hij zeven seconden sneller dan de vorige keer. Daarbij moet worden aangetekend dat hij al aan het begin van de race moest stoppen om zijn veters te strikken. Een foutje dat hij niet snel meer zal maken. Een toptijd onder de 19 minuten ligt binnen handbereik! Gast Marnix eindigde als derde met precies 20 minuten. De loper van Leiden Atletiek is de broer van Walter die zelf, ondanks zijn Feyenoord-shirt, verraste met een snelle 21.44.

 

5km-2542021-4
De snelste mannen poseren voor de camera van Ed. Bastiaan (midden) won voor Marcel (links) en gast Marnix (rechts).

Ervaring


Complimenten van Ed waren er na afloop ook voor Remco die zijn topvorm weer benadert door met 22.37 35 seconden sneller te lopen dan de vorige keer. Ook Arjan haalde zijn streeftijd. Hij zette in op 25.38 en finishte acht seconden sneller. Met zijn ervaring schatte hij zijn eindtijd van alle deelnemers het beste in.

Helden stonden er ook langs de kant. Naast de perfecte organisatie van Ed was ook Herman weer aanwezig om als keerpunt iedereen met een aanmoediging een boost te geven voor het tweede deel van de race. Bij de finish zorgde Jeanine op secure wijze voor de tijdswaarneming.

 

5km-2542021-5
Arjan, Marijke (midden) en Fee behoren tot de groep van Ed zijn meest trouwe hardlopers.

Nieuwe editie


Deze eerste 5 kilometer in groepjes van het jaar smaakt naar meer. Daarom organiseert Ed over twee weken, op zondag 9 mei, een nieuwe editie. Iedereen is welkom. Meer informatie en aanmelden via ehzijl@ziggo.nl.

 

Do 16 jun: t/m 18 aug, 10 x strandlopen Noordwijk

 

Vr 24 jun: Midzomer Triathlon Vlietland

 

Zo 26 jun: De Rendierenloop

 

Ma 27 jun: Voorjaars ALV

DSC_0233

DSC_0434

DSC_0740

DSC_0754

DSC_0859

 

© 2021-2022 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.