Alle dames lopen een PR bij time-trial

De dames bij Voorschoten '97 worden steeds sneller. Zaterdag liep elke deelneemster van de club een persoonlijk time-trial record over 5 kilometer. Een resultaat van wekenlang goed trainen en een gezonde onderlinge concurrentie.

De groep van Ed heeft er de afgelopen maanden meerdere snelle dames bij gekregen en dat is goed te zien aan de tijden. Waar je vroeger bij de clubcircuits met een tijd rond de 24 minuten meedeed voor een plek bij de eerste drie, ligt de lat nu een stuk hoger. Zeker als je bedenkt dat de tijden van de time-trial individueel zijn behaald. Lopend in een groepje, in een officiële wedstrijd, zit er waarschijnlijk nog veel meer in het vat.

 

Nieuwe ster

Twee weken geleden verraste Irene nog met haar winst. De kersverse ster van de damesgroep plakte daar zaterdag een nieuwe overwinning aan vast. Met 20.24 verbrak ze zelfs het parcoursrecord. Aan de hand van trainer Ed hoopt ze binnenkort de 20 minuten-grens te doorbreken. Een mooie uitdaging! Eeke, de winnares van de vorige serie time-trials, was deze keer afwezig. Zij weet dat ze flink aan de bak zal moeten om Irene de komende weken te verslaan.

 

Marieke time-trial
Marieke bewees met haar tweede plaats dat ze in een bloedvorm verkeert.

Marieke trekt zich op aan het hoge niveau en liep zaterdag een verbluffend snelle 22.05. Hiermee liet de ervaren loopster zien dat ze een serieuze gooi wil doen naar een podiumplek in het totaalklassement. De eerste punten zijn alvast binnen. Gast Marjolein (HRR) eindigde met 22.44 als derde. Zij liep net als de andere dames een nieuw persoonlijk time-trial record.

Overtuigende zege

Bij de mannen boekte Bastiaan een nieuwe overtuigende zege. Ook hij verbrak zijn eigen record. Met een tijd van 18.16 was hij maar liefst twee minuten sneller dan de concurrentie. Aangezien hij pas een jaar bij de club loopt, is het nog altijd de vraag waar zijn plafond ligt. Dat het 'alleen lopen' hem goed ligt, is inmiddels wel duidelijk.

Het deelnemersveld bij de mannen was voornamelijk gevuld met Haagse atleten. Egon (20.17) en Joost (20.25), beiden van HRR, completeerden het podium. Namens Voorschoten '97 eindigden Walter (23.17) en Arjan (25.14) op respectievelijk de zevende en achtste plaats.   

 

De volgende time-trial is op zondag 25 april. Een week eerder reist de groep van Ed af naar Wassenaar voor een strandloop over 5 of 10 kilometeter. Aanmelden en meer informatie via ehzijl@ziggo.nl.

 

Do 16 jun: t/m 18 aug, 10 x strandlopen Noordwijk

 

Zo 3 jul: Comp Senioren Ronde 3 AV Sparta, Den Haag

 

Zo 10 jul: 10 van Noordwijk

DSC_0316

DSC_0609

DSC_0697

DSC_0766

DSC_0866

 

© 2021-2022 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.