Zat 3 jul: Competitie C/D Junioren te Den Haag

 

Zon 4 jul: Time Trial Korte Vliet

 

Za/Zo 10/11 jul: 10 van Noordwijk

 

DSC_0238

DSC_0434

DSC_0738

DSC_0766

DSC_0835

Hoofdmenu

 

Ed huldigt prijswinnaars tweede serie time-trials

Ed heeft zondag de nummers één tot en met drie van de tweede serie time-trials in het zonnetje gezet. De snelste dames en heren kregen een medaille en een mooie bos tulpen. Tegelijkertijd stond de dagwinst van de 5 kilometer op het spel. Gast Anton (LRRC) won bij de mannen. Nieuwkomer Irene was verrassend de snelste vrouw.

Bij de mannen was de afgelopen weken Bastiaan ongenaakbaar. Op de 2,5 kilometer snoepte hij steeds een aantal seconden van zijn PR af en was daarmee de concurrentie vaak (veel) te snel af. Ook de eerste 5 kilometer, twee weken geleden, won hij overtuigend met 18.28. Het was dan ook al vroeg duidelijk dat hij de tweede serie op zijn naam zou schrijven. Snelle penningmeester Arthur eindigde als tweede, voor HRR-gast Egon.

 

time-trial totaal tweede serie
Na tien time-trials zijn de prijswinnaars bekend.

Zondag koos Bastiaan voor een extra uitdaging door twee ronden van 5 kilometer af te leggen. Bij de eerste passage kwam hij door in 19.43. Met deze tijd eindigde hij als vierde in de daguitslag. De winst ging naar gast Anton Korteweg, die finishte na 18.11 minuten. Freek en Marcel, beiden terug van een blessure, deelden de tweede plaats met een knappe 19.30.

Verrassende winnares

Ook bij de dames was al snel duidelijk wie de tweede serie zou gaan winnen. Eeke won bijna al haar deelnames en was ook de eerste dame die op de 2,5 kilometer onder de 10 minuten dook. Winst in de derde serie is na zondag echter niet meer vanzelfsprekend. Ze kreeg namelijk klop van nieuwkomer Irene, die tijdens haar eerste 5 kilometer direct 20.40 klokte, 25 seconden sneller dan nummer twee Eeke. Irene sloot zich na haar verhuizing vorige week aan bij de groep van Ed en liet tijdens de eerste trainingen direct haar potentie zien. Omdat ze op de korte afstand nog weinig ervaring heeft, kan ze de komende maanden wel eens hoge ogen gaan gooien. Dorinda eindigde met 21.35 als derde in de daguitslag.

 

Irene-timetrial
Irene was tijdens haar eerste deelname direct de snelste dame.

Marieke kreeg zondag de prijs voor haar tweede plaats in het klassement. Het kersverse lid voelt zich helemaal thuis bij Voorschoten’97 en heeft daar graag een ritje vanuit haar woonplaats Nieuw-Vennep voor over. Roos, tijdens de eerste serie nog winnares, eindigde in het klassement als derde.

De tweede serie van tien time-trials begint op zaterdag 3 april. Meer info en aanmelden via ehlzijl@ziggo.nl.

© 2020-2021 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.