Zat 17 apr: Strandloop over 5 of of 10 km (Ed)

 

Zon 25 apr: Time-trial in groepjes van 3 of 4 (Ed)

 

 

 

 

 

Hoofdmenu

 

Prijswinnaars in het zonnetje gezet tijdens laatste time-trial

De nummers één, twee en drie van de klassementen hebben zondag na de tiende en laatste time-trial hun prijs ontvangen. Vooraf was alleen de strijd om het zilver bij de dames nog open. Door de dagzege op te eisen, was het uiteindelijk Judith die het onderlinge duel met Dorinda in haar voordeel besliste. Roos was al zeker van de winst in het klassement. Bij de mannen kon Bastiaan de eerste plaats in de eindstand niet meer ontgaan. Gast Sander was de snelste man van de dag.

Rond kwart voor tien vochten Judith en Dorinda hun duel uit om de tweede plaats in het klassement én de dagwinst. De afgelopen weken bleken de twee vriendinnen elkaar qua niveau nauwelijks te ontlopen en dat was zondag niet anders. Judith zette met 10.39 als eerste een tijd neer. Dorinda kwam daar vervolgens met 10.51 net niet overheen. Het was een spectaculair slot van een duel dat van de eerste tot de laatste time-trial boeide. Fee eindigde met 12.01 op de derde plaats in de daguitslag. Het was een mooie beloning voor Fee, die één van de meest trouwe deelnemers was aan de loop van 2,5 kilometer langs de Korte Vliet.

 

Prijsuitreiking time-trial
De prijswinnaars kregen zondag een medaille én een mooie ereprijs van Brouwerij Voorschoten.

Roos had zich de afgelopen weken met Judith en Dorinda gemengd in de spannende klassementstrijd, maar was door een aantal sterke overwinningen op rij al snel niet meer te achterhalen. De enthousiaste Leidse loopster kwam zondag niet aan de start, maar was wel aanwezig om in haar gloednieuwe Voorschoten’97-tenue de eerste prijs overhandigd te krijgen. Bovendien nam Roos bij de prijsuitreiking het initiatief om trainer Ed en zijn trouwe helpers Marjolein en Herman met een welverdiend presentje te bedanken voor hun vrijwillige inzet van de afgelopen weken.

Gouden plak

Bij de mannen was de strijd om het podium niet spannend. Bastiaan was de afgelopen weken nauwelijks te kloppen geweest en wist voorafgaand aan de laatste loop dan ook al dat hij de gouden plak niet meer kon ontlopen. Zondag klokte hij opnieuw een snelle 8.56. De dagwinst moest hij laten aan Leidse gast Sander die de strijd met de atleten van Voorschoten’97 tijdens het Zorg en Zekerheid Circuit zo mist dat hij zich aanmeldde voor de time-trial. Met 8.44 was hij twaalf seconden sneller dan Bastiaan.

 

Mathieu eindigde zondag als derde. Met 9.24 was hij net iets sneller dan Marcel (9.27), die een dag eerder nog deelnam aan een 5 kilometer bij Haag Atletiek. In het eindklassement bleef Marcel Mathieu wel voor. Net als de dames kregen Bastiaan, Marcel en Mathieu bij de prijsuitreiking een medaille en een grote fles bier van Brouwerij Voorschoten.

 

Marjolein en Ed
Marjolein en Ed kregen net als Herman een welverdiend bedankje voor hun inzet tijdens de time-trial.

 

Het beste alternatief

 

Met de prijsuitreiking kwam er een einde aan de succesvolle eerste serie time-trials van Ed. Deze begon in mei met een select clubje lopers van de donderdaggroep, maar groeide daarna uit tot het beste alternatief voor wedstrijden tijdens de coronaperiode. Het hield de trainingsgroep van Ed gemotiveerd, maar bood ook nieuwe inspiratie voor hardlopers uit de hele regio. Bovenal was de time-trial een gezellig én sportief samenkomen; een welkome afleiding in deze bizarre tijd.

Omdat reguliere wedstrijden voorlopig uitblijven, gaat Ed door met dit initiatief. Vanaf zondag 1 november start een volledig nieuwe serie time-trials. Iedereen is welkom. Meer informatie en aanmelden via ehzijl@ziggo.nl.

© 2020-2021 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.