Zon 9 mei: Time-trial in groepjes van 3 of 4 (Ed)

 

 

 

 

 

Hoofdmenu

 

Kleine verschillen bij time-trial

Het was zondag tot de laatste loper spannend wie er met de winst vandoor zou gaan tijdens de negende time-trial van trainer Ed. De verschillen in de top van de daguitslag bedroegen slechts luttele seconden. Uiteindelijk grepen Bastiaan en gast Tamar de winst.

Bastiaan dook opnieuw onder de negen minuten op het parcours over 2,5 kilometer langs de Korte Vliet en bleef met 8.57 Marcel met zeven seconden voor. Mathieu moest genoegen nemen met de derde plaats: 9.18.

 

Bij de dames was de uitslag verrassend. Gast Tamar, actief voetbalster bij Lugdunum, finishte na 10.07 minuten; een parcoursrecord. Hierdoor liep Roos met een PR van 10.11 de dagwinst net mis, al pakte ze wel de volle buit in de strijd om de medailles voor het totaalklassement. Iris werd derde in 10.37. Zij trainde deze week voor het eerst mee met de groep van Ed. Haar tijd bevestigt dat ze nu al mee kan met de snelste dames van de club.

 

Bastiaan Langeveld2
Bastiaan won opnieuw de time-trial bij de heren.

Omstandigheden

 

De omstandigheden waren zondag bijzonder goed. De liefhebbers van een snelle start moesten alleen even bikkelen door de tegenwind tijdens de eerste kilometer. De tijden van de 22 deelnemers waren over het algemeen goed. Er sneuvelden zelfs enkele PR’s. Net als tijdens de voorgaande edities hielpen Marjolein (tijdwaarneming) en Herman (op het parcours) bij de organisatie. Hun bijdrage is zeer belangrijk voor het slagen van de time-trials!

De eerste serie van de time-trial komt op zondag 27 september ten einde. Op deze dag krijgen de eerste drie van het klassement bij de mannen en vrouwen hun medaille. Vermoedelijk start Ed, vanwege het succes en het uitblijven van reguliere wedstrijden, daarna een nieuwe serie. Daarnaast organiseert Ed op zondag 20 september een nieuwe strandloop van 4 kilometer vanaf de Wassenaarse Slag. De start is om 10.00 uur. Iedereen is, net als bij de time-trials, welkom. Meer informatie en aanmelden: ehzijl@ziggo.nl.

Bekijk hier de uitslag van de time-trial van zondag.

© 2020-2021 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.