Zat 17 apr: Strandloop over 5 of of 10 km (Ed)

 

Zon 25 apr: Time-trial in groepjes van 3 of 4 (Ed)

 

 

 

 

 

Hoofdmenu

 

Marjolein verrast en wint warme time-trial

Marjolein heeft zondag voor een verrassing gezorgd door de zevende time-trial langs de Korte Vliet te winnen. Als eerste gestart dook ze met 10.56 onder de magische grens van 11 minuten. Ze beleefde daarna spannende momenten. Vanaf de 'hot seat' zag het kersverse lid de ene na de andere topper de tanden stukbijten op deze ijzersterke tijd. Voormalig winnaars Judith (10.59) en Dorinda (11.15) eindigden respectievelijk op de tweede en derde plaats.

Tijdens haar vierde deelname was Marjolein maar liefst een minuut sneller dan de eerste keer op 28 juni. Het geeft aan dat ze bezig is aan een enorme opmars. Dat ze nu al de gevestigde namen voorblijft, is een knappe prestatie en belooft veel voor de toekomst.

time-trial 16 augustus
Jimmy en Marjolein wonnen zondag de time-trial in hun categorie.


Omstandigheden


Om 8.15 uur gestart had Marjolein ideale omstandigheden. Dat gold niet voor iedereen. De temperatuur liep gedurende de ochtend gestaag op en dat betekende dat de laatste lopers bepaald niet in het voordeel waren. Desondanks was Jimmy, met een starttijd van 9.55 uur, een klasse beter dan de rest bij de mannen. De razendsnelle Leidenaar finishte na 8.17 minuten. Hij boekte daarmee zijn tweede zege en blijft ongeslagen in deze discipline. Bastiaan eindigde als tweede in 9.00 en behield zijn leidende positie in het klassement. Gast Robert Belt werd voor de derde keer op rij derde. Zijn eindtijd was 9.42.

In totaal kwamen er zondag 25 lopers aan de start. Zij legden individueel 2,5 kilometer af, met tussenpauzes van 5 minuten. De route langs de Korte Vliet, samengesteld door trainer Ed, is gevarieerd en uitdagend met onder andere een trap en twee korte maar pittige heuveltjes. Op zondag 30 augustus staat de achtste editie van de time-trial gepland. Wil je meedoen? Stuur dan een mailtje naar ehzijl@ziggo.nl.

© 2020-2021 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.