Zat 17 apr: Strandloop over 5 of of 10 km (Ed)

 

Zon 25 apr: Time-trial in groepjes van 3 of 4 (Ed)

 

 

 

 

 

Hoofdmenu

 

Steeds meer gasten bij time-trials

De time-trials van trainer Ed vallen in de smaak. Niet alleen zijn eigen pupillen, maar ook steeds meer gasten melden zich aan voor de race over 2,5 kilometer langs de Korte Vliet. Zondag kwamen er 25 lopers aan de start, waarvan het merendeel niet bij de club loopt.

Mede door vakanties van leden waren er veel afzeggingen. Dit maakte de weg vrij voor gasten om mee te doen. Zij profiteerden daarvan optimaal. Zo was er een groep lopers met diabetes, onder aanvoering van Roos, die zich van hun beste kant liet zien. Zij hadden hun starts vlakbij elkaar gepland en zorgden aan het einde van het schema voor extra veel gezelligheid.

 


Gerwin Hordijk won bij de mannen met een tijd van 8.50.

Ook in de uitslag scoorden zij goed. Roos had de winst voor het oprapen nu Judith en Dorinda afwezig waren. De snelle Leidse kon het zich zelfs veroorloven om iets rustiger te lopen dan de vorige keer. De winnende tijd van 10.31 was echter een zeer behoorlijk resultaat. Namens de 'dia-runners' eindigde Michelle Velthuizen als derde. Zij was in het verleden lid van de club en liet zien het lopen nog niet te zijn verleerd. Ze snelde naar een tijd van 11.31. Haar prestatie is extra knap omdat ze de time-trial inbouwde in een duurloop van maar liefst 23 kilometer. Marjolein pakte het zilver bij de dames. Met 11.12 verbeterde het kersverse lid zich voor de derde keer op rij.

Bij de mannen wist een gast zelfs de winst op te eisen. De snelle Gerwin Hordijk liep al vroeg in de morgen 8.50 en was niet meer te achterhalen voor de rest. Mathieu eindigde als tweede, maar pakte met 9.14 wel de volle tien punten mee voor de clubcompetitie. Gast Robert Belt werd net als twee weken geleden derde. Zijn eindtijd was 9.37.

 


Roos zette bij de dames de snelste tijd neer, geklokt door nummer twee Marjolein.

De volgende time-trial is op zondag 16 augustus. Wil je een keer meedoen? Stuur dan een e-mail naar Ed: ehzijl@ziggo.nl.

© 2020-2021 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.