Zat 17 apr: Strandloop over 5 of of 10 km (Ed)

 

Zon 25 apr: Time-trial in groepjes van 3 of 4 (Ed)

 

 

 

 

 

Hoofdmenu

 

Team F.O.N.S. zet toptijd neer

Team F.O.N.S. heeft zondag de marathonestafette in het nieuwe clubshirt afgelegd in een sensationele tijd van 2.33,23 en daarmee de leiding overgenomen in het klassement. Alleen de pupillen kunnen dinsdag de groep nog van de eerste plaats afstoten.

Aan de toptijd ging een uitgebreide voorbereiding vooraf. Fons zette in het Stevenshofpark een ronde uit van 1 kilometer. Samen met Marcel, Robin Menning, Martijn, Dennis, Bert, Wouter, Ilona en captain Robin Zoet legde hij vervolgens één voor één deze 1.000 meter af waarna een snelle wissel volgde. Ze hadden de reglementen goed gelezen en daarom de start en finish keurig uit elkaar gehouden.

 


Fons zette met een eindsprint van 195 meter de snelste marathontijd tot nu toe op de klok.

Terwijl één van de lopers onderweg was, vermaakten de anderen zich in het park. Er werd volop gekletst, er was muziek en voor de stramme benen was een masseur geregeld. Omdat alle tussentijden werden bijgehouden, was al snel duidelijk dat Team F.O.N.S. bezig was een hele snelle tijd te realiseren. Na 1 kilometer liepen zij slechts zeventien seconden boven het wereldrecord van Eliud Kipchoge. Dit schema moesten zij uiteindelijk toch loslaten. Nadat Ilona het 42ste rondje had volbracht, stond Fons klaar voor de eindsprint van 195 meter. Hierdoor maakte hij zelf de marathonafstand vol en passeerde het finishlint terwijl er 2.33,23 op de klok stond. Een megatijd! Met de zelfgebakken appeltaart van Ilona namen zij vervolgens een voorschot op de titel.

 


Robin nam op symbolische wijze afscheid van het oude clubshirt.

De Vink

Slechts enkele honderden meters verderop was De Vink bezig met hun marathonestafette in het nieuwe clubshirt. Ook zij maakten er een groot spektakel van. Er was een fotoshoot in het oude en nieuwe tenue en op het gelijknamige station werd elk wissel nauwkeurig op de gevoelige plaat vastgelegd. Er werd hard gelopen, soms gewandeld, maar vooral veel gelachen.

Dit tot tevredenheid van captain Elly die vanuit de controlekamer alle ontwikkelingen nauwgezet in de gaten hield. Uiteindelijk finishte Frank als laatste na 4 uur en 55 minuten. Voor elke loper lag er vervolgens een energiedrankje met label van de marathonestafette klaar. Met elkaar maakten Arita, Marieke, Dorien, Linda, Monique, Cees, Annelies, Marianne, Frank, Dave en Elly er nog een hele gezellige middag van.

 


De Vink liep hun rondjes vanaf het gelijknamige station.

Team Cor

In de vroege morgen was ook Team Cor vertrokken. Zij liepen tot vorig seizoen elke donderdagavond met elkaar onder leiding van Cor. Sinds de trainer is gestopt, zijn ze elkaar niet uit het oog verloren. Regelmatig lopen zij met elkaar nog de mooiste rondjes. Ervaring hebben zij volop. Het team (bestaande uit Rob, Marijke, Michel, Roel en captain Ingeborg) liep de afgelopen jaren talloze marathons over de hele wereld.

Toch was ook voor hen de marathonestafette een nieuw fenomeen. Daarom zochten zij een vertrouwd rondje op rondom Kasteel Duivenvoorde. Elke loper werd vergezeld door een fietser, waardoor het hen aan niets ontbrak. Marijke en Michel liepen samen de laatste 195 meter. De eindtijd was 3.49,18. Een prachtig resultaat, waar zij na afloop een alcoholvrij biertje op hebben gedronken!

 


Ondanks al hun ervaring was ook voor Rob en Marijke een marathonestafette in een nieuw clubshirt een nieuw fenomeen.

Voetballers

Vanuit de voetbal was er ook een verzoek binnen gekomen tot deelname. De familie Beaumont wilde dolgraag de uitdaging aangaan, maar had natuurlijk niet de beschikking over het nieuwe clubshirt van de atletiek. Dus trokken zij het geel-groen van de voetbalafdeling aan om hun kilometers af te leggen.

Jongste zoon Douwe moest helaas met een blaar op zijn voet verstek laten gaan, maar Jaap, Lis, Tonnie en Joost gingen tot het uiterste om een mooie tijd neer te zetten. Vooral Joost liet, met een aflossing van maar liefst 23 kilometer, zien dat hij niet onder doet voor de concurrentie vanuit de atletiektak. Na 3.56,08 was de finish bereikt. Een zeer knappe prestatie van De Mooie Bergjes. Zij solliciteerden daarmee nadrukkelijk naar een plekje in één van de trainingsgroepen van de atletiek.

 


De Mooie Bergjes bewezen dat voetballers ook zeer goed kunnen lopen.

Tussenstand:

1. Team F.O.N.S. 2.33,23
2. Donderdaggroep Ed 3.14,44
3. The W-team 3.22,00
4. Gruppedto 3.31,30
5. The Muppets 3.46,30
6. Team Cor 3.49,18
7. Baywatchers 3.51,00
8. De Mooie Bergjes 3.56,08
9. Team Volg 'M 4.08,41
10. ALIENS 4.30,00
11. De Vink 4.55,00
12. De wandelende tak (wandelaars) 7.18,00
13. Team Noortje (wandelaars) 8.02,00

Overige teams:

De pupillen gaan dinsdag als laatste een poging wagen om de marathonestafette in het nieuwe clubshirt te volbrengen. Zij doen dit tijdens de training om 17.00 uur. Hun eindtijd en de definitieve eindstand staat daarna zo snel mogelijk online.

De marathonestafette

 

De marathonestafette is een goede manier om in een periode zonder wedstrijden in beweging te blijven, het groepsgevoel te onderhouden en op originele wijze de nieuwe clubshirts te presenteren. De teams bestaan uit twee tot maximaal tien wandelaars of hardlopers die allemaal individueel een deel van de marathonafstand afleggen. Afwisselen doen zij door het sturen van een Whatsapp-bericht of SMS.

 

Elke deelnemer maakt tevens een foto van zichzelf in het nieuwe clubshirt, die wordt gedeeld op de site en social media. Voor zowel het snelste team als het team met de meest originele foto's is een prijs(je) beschikbaar gesteld. De teamcaptains hebben van de organisatie een overzicht met de regels ontvangen.

Bekijk hier het foto-album. Klik hier voor informatie over de aanschaf van (extra) clubkleding bij Wout Bergers Sport.

© 2020-2021 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.