Zat 17 apr: Strandloop over 5 of of 10 km (Ed)

 

Zon 25 apr: Time-trial in groepjes van 3 of 4 (Ed)

 

 

 

 

 

Hoofdmenu

 

The Muppets aan kop in marathonestafette

The Muppets hebben zaterdag de leiding overgenomen in het klassement van de marathonestafette. De groep met Fee, Edwin, Waldo, Maurice, Joan en Hein won de directe strijd vanaf de blauwe brug bij de Vlietlanden van Baywatchers en zette bovendien met 3.46,30 een scherpe tijd neer.


Het was erg gezellig zaterdagmorgen bij de blauwe brug, want hier hadden twee teams verzameld voor een direct duel. Om precies 8.00 uur gingen de eerste lopers van The Muppets en Baywatchers op pad waarna zij bovenaan de brug weer werden afgelost door de volgenden. Zo ontspon zich een mooie strijd die tot het laatste moment spannend was. Uiteindelijk won The Muppets en nam daarmee en passant ook de leiding in het klassement over. Baywatchters Charlotte, Brenda, Richard, Arjan, Elvira en Fred konden met 3.51,00 en de tweede plaats op de ranglijst echter ook zeer tevreden zijn.

 


The Muppets en Baywatchers vertrokken zaterdagmorgen tegelijk vanaf de blauwe brug.

 

Zaterdagmorgen ging ook het team ALIENS op pad onder leiding van teamcaptain Paulien. Zij liepen de marathonestafette met de hardloopmeisjes van de club, twee dochters en een zoon. Zij liepen verspreid door het land, onder andere in de Zeeuwse duinen en dwars door Leiden en Rotterdam. Een enkeling liep ook door de Vlietlanden en werd daarbij toegejuicht door de lopers op de blauwe brug. Marja, Laura, Jacqueline, Paulien (met Tim), Shanna, Anja en Nicolien zetten met elkaar 4.30,00 neer en vestigden zich daarmee op de vierde plaats in het klassement.

 


Paulien liep haar kilometers in de duinen van Haamstede.

 

Voor De wandelende tak is het niet eerlijk om ze te vergelijken met de hardlopers. Dat ze flink doorgelopen hebben, blijkt wel uit de tijd. Hun 7.18,00 was beduidend sneller dan de wandelaars van Team Noortje van vorige week. Veel belangrijker dan de tijd is voor wandelaars natuurlijk het genieten van het wandelen zelf en de omgeving. En dat deden Herman, Judith, Gerda, Gonneke, Sonja, Marjolein, Suzanne, Miriam, Petra en captain Rinze volop. Zij bezetten momenteel de vijfde plaats.


Tussenstand:
1. The Muppets 3.46,30
2. Baywatchers 3.51,00
3. Team Volg 'M 4.08,41
4. ALIENS 4.30,00
5. De wandelende tak (wandelaars) 7.18,00
6. Team Noortje (wandelaars) 8.02,00

Overige teams:

The W-team (zondag 14 juni)
Donderdaggroep Ed (zondag 14 juni)
Gruppedto (zondag 14 juni)
De pupillen (dinsdag 16 juni)
De Vink (zondag 21 juni)
Team Cor (zondag 21 juni)
Team F.O.N.S. (datum nog onbekend)


De marathonestafette

 

De marathonestafette is een goede manier om in een periode zonder wedstrijden in beweging te blijven, het groepsgevoel te onderhouden en op originele wijze de nieuwe clubshirts te presenteren. De teams bestaan uit twee tot maximaal tien wandelaars of hardlopers die allemaal individueel een deel van de marathonafstand afleggen. Afwisselen doen zij door het sturen van een Whatsapp-bericht of SMS.

 


Herman behoort tot de groep snelle wandelaars van De wandelende tak.

 

Elke deelnemer maakt tevens een foto van zichzelf in het nieuwe clubshirt, die wordt gedeeld op de site en social media. Voor zowel het snelste team als het team met de meest originele foto's is een prijs(je) beschikbaar gesteld. De teamcaptains hebben van de organisatie een overzicht met de regels ontvangen.

Bekijk hier het foto-album. Klik hier voor informatie over de aanschaf van (extra) clubkleding bij Wout Bergers Sport.

© 2020-2021 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.