Zat 17 apr: Strandloop over 5 of of 10 km (Ed)

 

Zon 25 apr: Time-trial in groepjes van 3 of 4 (Ed)

 

 

 

 

 

Hoofdmenu

 

Clubcircuit flitsend van start

Het nieuwe seizoen van het clubcircuit is begonnen! Zestig deelnemers (waaronder drie wandelaars) legden afgelopen zaterdag het fraaie parcours af in het Panbos. Jimmy won bij de heren. Dorinda was de beste bij de dames.

De omstandigheden waren ideaal met weinig wind en een goede temperatuur. De deelnemers konden dan ook geen excuus vinden in de elementen. Zij moesten direct met de billen bloot in de strijd om de klassementen. Het zware parcours bestond uit twee rondjes van 2,5 kilometer. Enkele pittige klimmetjes werden afgewisseld met technische afdalingen. Ook de bospaadjes en grasvelden met flinke kuilen maakten het de hardlopers bepaald niet gemakkelijk.

 


Dennis probeerde zo lang mogelijk mee te gaan met Jimmy, maar moest zich uiteindelijk gewonnen geven.

 

Glorieuze overwinning

 

Toch raasde Jimmy door het Panbos alsof het een wedstrijd was over asfalt. Zijn tijden op de 5 kilometer kwamen de laatste weken alweer langzaam in de buurt van zijn beste dagen, maar toch was het afwachten hoe hij zich na zijn blessure zou houden in een cross. Met een glorieuze overwinning gaf hij het antwoord. Hij bleef concurrent Dennis maar liefst een halve minuut voor. Als Jimmy heel blijft, lijkt niets hem een nieuwe eindoverwinning in het clubcircuit in de weg te staan.

Freek werd sterke derde. Op 'zijn' terrein liep hij een tactische race waarbij hij zijn krachten optimaal verdeelde. Door Marcel te achterhalen, liep hij niet alleen naar een podiumplek, hij deed ook uitstekende zaken in de loodzware categorie heren 35-44 jaar. Nog mooier voor Freek was het dat ook zijn dochters deelnamen. Sophia en Julia legden als goede zussen gezamenlijk één rondje af door het Panbos. Ook junior Egbert-Jan leverde een knappe prestatie door de 2,5 kilometer met succes te volbrengen.

 


'Verscholen' tussen de mannen liep Dorinda naar de winst bij de dames.

Geen spanning

Bij de dames was er voor de eindoverwinning nauwelijks sprake van spanning. Dorinda ging vanaf het begin aan de leiding en zag de concurrentie niet meer terug. Toch zal ze met verbazing hebben gekeken naar het sterke optreden van nieuwkomer Judith. De loopster uit de groep van Ed werd tweede en kan het haar trainingsgenootje later dit seizoen wel eens lastig gaan maken. Tot haar eigen verbazing werd Esther, van de trainingsgroep Edstafette, derde.

Na afloop vierde Peter een feestje. Hij was niet alleen jarig, maar ook de gelukkige winnaar van de taart bij de loterij. De rest hoefde echter niet te treuren. Alleen al de heerlijk appeltaart (warm uit de oven!) van het Theehuis is een goede reden om hier ook naast het Clubcircuit nog eens terug te komen.

 


José, Corrie en Sija kwamen als laatste drie over de streep. Zij hadden echter volop genoten van het prachtige parcours.

 

Volgende clubcircuit

Voor het volgende clubcircuit moet iedereen zijn agenda wijzigen. Strandpaviljoen Sport blijkt niet op schema te liggen met de voorbereidingen op onze komst, waardoor initiator Ed het clubcircuit van zaterdag 21 maart heeft verplaatst naar zaterdag 16 mei. Het volgende clubcircuit is nu op zaterdag 4 april. Meer informatie volgt.

© 2020-2021 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.