Zat 17 apr: Strandloop over 5 of of 10 km (Ed)

 

Zon 25 apr: Time-trial in groepjes van 3 of 4 (Ed)

 

 

 

 

 

Hoofdmenu

 

Prijzenfestival tijdens nieuwjaarsborrel

De afdeling wegatletiek heeft dit jaar de prijsuitreiking van het clubcircuit in een nieuw jasje gestoken. Afgelopen zaterdag kregen de winnaars per categorie hun medaille en fles wijn tijdens de nieuwjaarsreceptie in de businessclub. Met een opkomst van zo’n vijftig mensen en veel gezelligheid bleek het nieuwe concept een schot in de roos.

Het zorgde ervoor dat alle winnaars de aandacht kregen die zij verdienen. Voor Dennis en Esther was het zelfs dubbel feest. Zij wonnen in hun eigen categorie bij de senioren en kregen ook de wisseltrofee voor de algehele eindzege. Voor allebei was het de eerste keer dat ze deze prijs in ontvangst mochten nemen.

Dennis deed het afgelopen seizoen vijf keer mee en won alle keren. Zijn overwinning kwam dan ook geen moment in gevaar. Dat hij vorig jaar ook de marathon van Rotterdam uitliep en diverse mooie tijden neerzette op de lange afstand bij het Zorg en Zekerheid Circuit maakt zijn prestatie extra bijzonder.

 


De trotse winnaars van de wisseltrofee: Esther en Dennis.

Bij de dames was de berekening voor de eindoverwinning meer complex. Er waren veel verschillende winnaars, maar geen van hen kwam uiteindelijk aan de benodigde vijf starts. Esther startte zes keer, maar wist niet te winnen. Haar vele ereplaatsen bleken uiteindelijk de sleutel naar de eindwinst. Een terechte beloning voor haar trouwe deelnames, enthousiasme en spectaculaire verbetering op de korte afstand.

Sterk bezet


Bert pakte net als vorig jaar de overwinning bij de mannen 35-54 jaar. Deze categorie is traditioneel sterk bezet, maar de dominee wist de concurrentie keer op keer voor te blijven. En dat terwijl zijn ware kracht ligt op de lange afstand. Bij de dames in deze leeftijdscategorie won Fee. Zij is één van de meest trouwe loopsters en actief in verschillende groepen. Zij werd daarvoor beloond met een gouden medaille.

Corrie was de enige deelneemster die minimaal vijf keer startte in de categorie dames 55 plus. De overwinning komt haar echter meer dan toe, aangezien ze bijna geen enkele training van Ed of clubcircuit overslaat. Bij de mannen 55 plus was er een spannende strijd gaande tussen Arjan, Hein en Frank. Het lukte Arjan uiteindelijk om de overwinning binnen te slepen, nadat hij zich in het afgelopen jaar bewust had toegelegd op de korte afstand. Met de gouden medaille in de pocket gaat hij zich nu richten op een najaarsmarathon.

 


Ook de vrijwilligers werden bedankt voor hun inzet.

Vrijwilligers

Niet alleen de prijswinnaars werden in het zonnetje gezet. Ook de vrijwilligers van het clubcircuit kregen een fles wijn en een welverdiend applaus. Voor Marijke is het nieuwe jaar bijzonder goed begonnen. Zij kreeg voor haar vele goede werk voor de Voorschotenloop de titel 'Vrijwilliger van het jaar'. Inmiddels heeft zij de oproep voor extra handjes bij de Voorschotenloop alweer de deur uit gedaan. Niet alleen het evenement, maar zeker ook de enthousiaste Marijke verdient hierop veel positieve response.

Na het 'officiële gedeelte' bleven veel prijswinnaars, enthousiaste andere lopers en hun aanhang nog gezellig even hangen in de businessclub. Met elkaar proosten zij op 2020, de club en het nieuwe clubcircuitseizoen. Op zaterdag 15 februari staat de eerste loop op het programma. Het Panbos is traditioneel het decor van de seizoensouverture. Een goed resultaat tijdens dit eerste clubcircuit kan de basis vormen voor een huldiging volgend jaar tijdens de nieuwjaarsborrel. Bovenal is het heel gezellig als je komt!

 


Corrie pakte de winst in de categorie dames 55 plus.

 


Het podium bij de heren 55 plus met van links naar rechts: Hein, Arjan en Frank.Fee won bij de dames in de categorie 35-54 jaar.Charlotte kwam later, maar kreeg alsnog haar tweede prijs in de categorie dames 35-54 jaar.


Na een mooie strijd won Bert bij de heren 35-54 jaar. Freek werd tweede, Marcel derde.


De winnaressen bij de dames senioren met van links naar rechts: Marieke, Esther en Jeanine.


Dennis (rechts) won ook bij de heren senioren. Remco werd tweede.


Marijke is de nieuwe 'vrijwilliger van het jaar'.

© 2020-2021 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.