Zat 17 apr: Strandloop over 5 of of 10 km (Ed)

 

Zon 25 apr: Time-trial in groepjes van 3 of 4 (Ed)

 

 

 

 

 

Hoofdmenu

 

Nieuwjaarsloop: Jimmy is terug!

Lang, heel lang stond Jimmy met een blessure aan de kant. Zondag tijdens de Nieuwjaarsloop van Leiden Atletiek maakte hij zijn rentree in het Zorg en Zekerheid Circuit. Op de 5 kilometer finishte hij in 18.39 en liet daarmee zien dat de concurrentie van de regioverenigingen zich zorgen moet gaan maken.

Het is geen toeval dat Jimmy de Nieuwjaarsloop heeft uitgekozen voor zijn terugkeer. Vorig jaar stond hij bij deze wedstrijd langs de kant en had hij het lopen van wedstrijden al uit zijn hoofd gezet. Hij ontmoette die dag echter fysiotherapeut Niels Ros en die bood aan met hem aan de slag te gaan. Samen bliezen ze de revalidatie, die op dat moment al zo’n anderhalf jaar duurde, nieuw leven in.

Schot in de roos

Het bleek een schot in de roos. Na iets meer dan een half jaar meldde Jimmy zich weer op de training bij Ed en zijn rentree leek aanstaande. Een motorongeluk gooide echter de plannen van de voormalig clubkampioen in de war. Opnieuw stond Jimmy aan de kant en het duurde een aantal maanden voordat hij weer kon hardlopen.

In november pakte hij de trainingen voorzichtig op en vorige maand maakte Jimmy tijdens het clubcircuit bij SnowWorld voor het eerst sinds lange tijd weer zijn opwachting bij een loop. Hij eindigde direct als derde. Zondag, precies een jaar na zijn ontmoeting met zijn 'redder in nood', stond hij ook weer aan de start van een officiële wedstrijd. Zijn eindtijd in de 18 minuten geeft goede hoop dat hij uiteindelijk op zijn oude niveau terugkeert.

 


Jimmy samen met zijn trainingsmaatjes (vl.n.r) Dorinda, Britt en Esther bij de Nieuwjaarsloop.

Snelle tijden

Naast Jimmy waren veel andere Voorschotense lopers afgereisd naar Leiden voor de Nieuwjaarsloop. Dorinda was daarvan de snelste dame op de 5 kilometer. Zij finishte in 22.38. Op de 10 kilometer liep Robin een knappe 38.54. Ook hij komt na lang blessureleed steeds beter in vorm. Martine was met 43.26 opnieuw de snelste dame in de categorie 45-54 jaar.

Op de lange afstand bewees Dennis dat hij in uitstekende doen is. Hij finishte de 15 kilometer onder het uur in een vlugge 59.42. Ingeborg was met 1.17,06 de snelste dame van de club en pakte tevens de winst in de categorie 55+.

Thuiswedstrijd na Uithoorn

De volgende wedstrijd van het Zorg en Zekerheid Circuit is op zondag 26 januari in Uithoorn. Daarna is Voorschoten '97 zelf aan de beurt voor de organisatie. Op zondag 15 maart staat de Voorschotenloop gepland.

 

Klik hier voor de uitslagen van de Voorschotense lopers tijdens de Nieuwjaarsloop.

¬© 2020-2021 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.