Zat 17 apr: Strandloop over 5 of of 10 km (Ed)

 

Zon 25 apr: Time-trial in groepjes van 3 of 4 (Ed)

 

 

 

 

 

Hoofdmenu

 

Rendierenloop zet Voorschoten op zijn kop

Ook de tweede editie van de Rendierenloop van Voorschoten '97 is een groot succes geworden. Ondanks de regen legden 450 deelnemers zondag met een stralende lach de sfeervolle route af. Met elkaar zamelden zij geld in voor de nieuwe atletiekbaan. Het totaalbedrag moet nog worden uitgerekend, maar de eerste berekeningen geven aan dat het bedrag van vorig jaar (bijna 5.000 euro) ruimschoots is overschreden.

De kinderen trapten halverwege de middag het evenement af. Voorschoten '97 heeft met de Rabobank Kidsrun een uniek concept gevonden. Dit bleek ook uit het aantal van zo’n 120 deelnemers. Een fikse toename ten opzichte van vorig jaar! De kinderen legden een route af van ongeveer 1 kilometer vanaf Sportpark Adegeest langs de verschillende sportverenigingen. Overal deden zij een activiteit en gingen vervolgens in hun eigen tempo door naar de volgende. Bij de finish wachtte hen een high five van de mascottes PinPin van de Rabobank en Rendolph (van de organisatie). Bovendien kregen zij een fraaie medaille in de vorm van een kerstbal.

 


Stralende gezichten tijdens de Rabobank Kidsrun. Foto: Marcel Boskamp

Daarna gingen ook de wandelaars en hardlopers op weg. Zij legden een route van ongeveer 9 kilometer af langs onder andere de Fortgensschool, het Cultureel Centrum, de bibliotheek, het winkelcentrum, Klooster Oud Bijdorp, Sporthal De Vliethorst, de brandweer, Café Barrelzz, Sportinstituut Goederaad, het bondsgebouw van de Laurentiuskerk en het normaal afgesloten terrein van Buitenplaats Beresteijn.

Sfeervolle kerstacties

Overal waren sfeervolle kerstacties georganiseerd waar de goedgemutste lopers graag even bleven hangen. Vooral de optredens van het Charles Dickensorkest bij het Wapen van Voorschoten en Klapwijk Drums bij Sportinstituut Goederaad zorgden voor een extra lange pauze. De zelfgemaakte brug van Scouting Impeesa over het water bracht de lopers weer van Beresteijn in de richting van Voorschoten '97.


Een gezellige sfeeractie bij het Wapen van Voorschoten. Foto: Emmie Beijlen


Op Sportpark Adegeest wachtte de lopers vervolgens een warm (en droog!) onthaal door de kerstman- en vrouw. Bovendien stond er voor iedereen een biertje (van Brouwerij Voorschoten), glühwein (Slijterij Adegeest en Adrie Ferguson) of warme chocomel klaar. De meest origineel aangeklede deelnemers kregen een prijs van de HEMA (volwassenen) en de bibliotheek (kinderen). Het kerstfeest verplaatste zich vervolgens naar de kantine van Voorschoten '97 waar het nog lang gezellig bleef.

 


De Rabobank overhandigde 2.500 euro aan de organisatie van de Rendierenloop. Foto: Marcel Boskamp.

 

Totaalbedrag

Mede door een gift van maar liefst 2.500 euro van de Rabobank kon de organisatie van de Rendierenloop dit jaar extra uitpakken. Bovendien is hiermee de toekomst van het evenement gegarandeerd. De organisatie gaat nu aan de slag met het uitrekenen van het totaalbedrag dat is opgehaald. Binnenkort volgt de uitslag!

De eerste foto's vind je op onze Facebookpagina.

Of in kleinere resolutie op deze site.© 2020-2021 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.