Zat 17 apr: Strandloop over 5 of of 10 km (Ed)

 

Zon 25 apr: Time-trial in groepjes van 3 of 4 (Ed)

 

 

 

 

 

Hoofdmenu

 

Geslaagde afsluiting clubcircuit

Het clubcircuit 2019 zit erop. Zaterdag vond de traditionele afsluiting plaats bij SnowWorld in Zoetermeer. De dertig deelnemers legden een uitdagend parcours af met pittige beklimmingen en technische afdalingen. Dennis won bij de mannen. Bij de dames pakte Dorinda haar eerste overwinning.

Dennis ging er direct bij de start vandoor en zag de concurrentie niet meer terug. Het leverde hem zijn vijfde zege van het seizoen op. Logischerwijs mag hij zich volgende maand bij de prijsuitreiking laten kronen tot kampioen.

Achter Dennis barstte op het fraaie parcours, uitgezet door Ed, een spannende strijd los om de plaatsen. Marcel, die de laatste maanden steeds beter in vorm komt, haalde uiteindelijk de tweede plaats binnen. De snelle loper van de woensdag bleef Jimmy nipt voor die in de laatste ronde aan een flinke opmars bezig was. De derde plaats was een welkome opsteker voor Jimmy die lang aan de kant stond met een blessure. Maar liefst twee jaar kon hij geen clubcircuit lopen. Door de versnelling van de voormalig kampioen liep Bert het podium nipt mis.

 


De deelnemers en initiatiefnemer Ed bij de start.

 

Dames

Bij de dames was de strijd minder spannend. Al in de eerste ronde waren de kaarten geschud. Dorinda ging vanaf het begin fier aan de leiding en kwam geen moment in de problemen. Met haar eerste zege toonde ze aan volgend jaar een serieuze gooi naar de prijzen te kunnen doen. Esther eindigde achter de ontketende winnares als tweede. Hoewel ze dit jaar geen clubcircuit wist te winnen, wordt ze wel beloond voor haar trouwe deelnames. De vele ereplaatsen leveren Esther de wisselbeker bij de dames op. Overigens was ze hier na het clubcircuit bij ’t Geertje al van verzekerd. De wedstrijd bij SnowWorld was voor haar dan ook één grote ereronde.

Ook voor Britt was het feest. De loopster uit de groep van Ed eindigde als derde en was ook de gelukkige winnares van de taart. Deze werd overigens tijdens de 'nazit' in het sfeervolle zaaltje van SnowWorld nog niet aangesneden. Bijna iedereen was al voorzien van apfelstrudel of een ander gebakje uit het zeer gevarieerde assortiment van SnowWorld. Mede hierdoor bleven veel lopers, vrijwilligers en toeschouwers nog even hangen om het seizoen gezellig met elkaar na te beschouwen.

 


Een succesvolle dag voor Britt: ze eindigde als derde en won de taart bij de loterij.

 

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking staat gepland tijdens de nieuwjaarsborrel op zaterdag 11 januari. Vanaf 15.30 uur is iedereen van harte welkom in de businessclub.

 

De uitslag vind je hier. De eerste foto's staan hier en Facebook.

© 2020-2021 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.