Zat 17 apr: Strandloop over 5 of of 10 km (Ed)

 

Zon 25 apr: Time-trial in groepjes van 3 of 4 (Ed)

 

 

 

 

 

Hoofdmenu

 

Rosa scoort ook in Leiden

Rosa is ook zondag bij de Pepernotenloop in Leiden als eerste geëindigd op de 5 kilometer in de categorie meisjes tot en met 15 jaar. Net als tijdens de eerste wedstrijd van het Zorg en Zekerheid Circuit in Mijdrecht bleef ze de concurrentie ruim voor.

Haar eindtijd was 21.44, een minuut sneller dan de nummer twee. In Mijdrecht was de tijd van de juniore weliswaar iets beter, maar toen was het parcours beduidend gunstiger. De route van 5 kilometer door Park Cronesteijn was bochtig en te lang.

 


Het was dringen bij de start van de drukke Pepernotenloop. Foto: Zorg en Zekerheid Circuit.

 

De andere afstanden gingen via het fietspad langs de N11 richting Zoeterwoude en weer terug. In de zon, met weinig wind, was het van de eerste tot de laatste kilometer genieten.

 

Ook in het lange werk was Voorschoten '97 Atletiek goed vertegenwoordigd. Ton liep op de 15 kilometer een snelle 1.08,08 en was daarmee tweede in de categorie 55+. Ook de tijd van Robin op de 10 kilometer mag er zijn. De snelle loper van de groep van Fons liet vorig jaar veel wedstrijden aan zich voorbij gaan, maar toonde met 38.52 aan weer op de weg terug te zijn.

 

Uitstel

De organisatie moest de start van alle afstanden iets uitstellen. Het mooie weer in combinatie met de groeiende populariteit van het circuit zorgde ervoor dat de rijen bij de inschrijving lang waren. Gelukkig was het gezellig bij het start- en finishgebied en vonden veel lopers het geen probleem om even te wachten. Bovendien konden er pepernoten als krachtvoer gehaald worden bij Sinterklaas en zijn Pieten die bij een loop met deze naam natuurlijk niet mogen ontbreken.

Komende week gaan veel lopers crossen op de Renbaan Duindigt. Daarna wacht op zaterdag 7 december het laatste clubcircuit van dit jaar bij SnowWorld. Op zondag 15 december staat de derde wedstrijd van het Zorg en Zekerheid Circuit gepland, in Lisse. Voorschoten '97 Atletiek sluit het jaar ontspannen af met de Rendierenloop, op zondag 22 december. De inschrijving voor deze beregezellige en sfeervolle wandeling en funrun is geopend.

¬© 2020-2021 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.