Zat 17 apr: Strandloop over 5 of of 10 km (Ed)

 

Zon 25 apr: Time-trial in groepjes van 3 of 4 (Ed)

 

 

 

 

 

Hoofdmenu

 

Zorg en Zekerheid Circuit afgetrapt

Het 25ste seizoen van het Zorg en Zekerheid Circuit is zondag afgetrapt met de Zilveren Turfloop in Mijdrecht. Voorschoten '97 Atletiek was met een grote groep aanwezig. Zij behaalden met elkaar mooie resultaten. Rosa den Outer was het meest succesvol. Zij won bij de meisjes tot en met 15 jaar de 5 kilometer in een tijd van 21.25.

Een goed begin voor Rosa dus, die vorig jaar zelfs het eindklassement in deze categorie wist te winnen. Voor nieuw succes hoeft ze dit seizoen in elk geval niet elke wedstrijd aanwezig te zijn. De reglementen zijn aangepast waardoor de beste zes van acht resultaten tellen. Een hele opluchting voor de lopers die de Zilveren Turfloop moesten overslaan of weten dat ze de komende maanden een wedstrijd missen.

 


De donderdagavondgroep na de finish, met van links naar rechts: Britt, Charlotte, trainer Ed en Dorinda.

 

Net geen magische grens

Op de 5 kilometer was Charlotte van Veen namens de club het snelste. De loopster uit de groep van Ed deed een poging om voor het eerst onder de 20 minuten te duiken. Met 20.19 slaagde ze daar net niet in. Er zijn de komende maanden echter nog genoeg kansen voor haar. Met de vorm zit het wel goed.

Ook Marcel Boskamp slaagde net niet in zijn missie om onder een magische grens te duiken. De loper uit de groep van Fons bleef slechts 4 seconden boven de 40 minuten op de 10 kilometer. Robin Zoet was de snelste Voorschotenaar op deze afstand. Hij finishte in 39.01. Martine Hendriksen was de eerste dame met 44.32. Zij eindigde als derde in haar categorie. Op de langste afstand liet Bert Boter zich goed zien. Hij liep een knappe 1.04,06 over de 10 Engelse mijl.

 

Terschelling en New York

Drie lopers zochten hun geluk dit weekend wat verder weg. Rosa Brink en Louise Schrijver liepen de mooie en zware 10 kilometer van de Berenloop op Terschelling. Ingeborg de Boorder-Bartelds volbracht de New York Marathon. Zij liep een knappe 3.57,53 en bleef daarmee net buiten de top-100 in de categorie vrouwen 55 plus.

 

Bekijk hier alle uitslagen van dit weekend.

¬© 2020-2021 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.