Zat 17 apr: Strandloop over 5 of of 10 km (Ed)

 

Zon 25 apr: Time-trial in groepjes van 3 of 4 (Ed)

 

 

 

 

 

Hoofdmenu

 

OVAK afgelast

De Open Voorschotense Atletiekkampioenschappen (OVAK) konden zondag niet doorgaan. De regen van de dagen daarvoor had de atletiekbaan onbegaanbaar gemaakt. Het is al de tweede keer dit jaar dat Voorschoten '97 Atletiek om deze reden een evenement heeft moeten afgelasten.

Op zaterdagavond kregen alle deelnemers en vrijwilligers al een bericht over de toestand van de baan en de mogelijkheid tot afgelasting. Een droge nacht was nodig om de OVAK door te laten gaan. Helaas bleef deze uit.

Glijpartijen

Tijdens de keuring op zondagmorgen was de toestand van de baan niet verbeterd. "De baan is nat en de kans op glijpartijen te groot. Je moet dan onderdelen gaan schrappen, maar dan krijg je een halve wedstrijd. Dat was voor ons geen optie", legt interim-voorzitter Matthijs Ferguson uit.

 


Na de vele regenval van de afgelopen dagen lag er veel water op de baan.

Voorschoten '97 Atletiek organiseert naast de OVAK ook jaarlijks de clubkampioenschappen op de baan. Ook dit evenement moest dit jaar worden afgelast vanwege de regen en de toestand van de baan. De club heeft daar later een nieuwe datum voor gevonden. Voor een nieuwe poging van de OVAK is dit jaar helaas geen ruimte op de kalender.

We gaan voor de baan

De afgelopen jaren heeft Voorschoten '97 alles in het werk gezet om een nieuwe kunststof atletiekbaan te realiseren. Omdat de vereniging geen steun krijgt van de gemeente, die in zwaar weer verkeert, moet het zelf de financiële middelen bij elkaar krijgen. De club startte daarom een crowdfundingsactie 'We gaan voor de baan'. Met de verkoop van meters atletiekbaan en het Fornax sportbrood van Bakkerij Verhoog heeft de club een goede start gemaakt. Bovendien organiseerde Voorschoten '97 Atletiek vorig jaar in december de Rendierenloop waarvan de opbrengst volledig naar de nieuwe atletiekbaan is gegaan. Dit evenement staat dit jaar gepland op zondag 22 december.

 

Hoewel er al een mooi bedrag is opgehaald, heeft Voorschoten '97 nog veel geld nodig om de grote wens van iedereen die de club een warm hart toedraagt te realiseren. Meer informatie hierover is te vinden op www.wegaanvoordebaan.nl.

© 2020-2021 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.