Zat 17 apr: Strandloop over 5 of of 10 km (Ed)

 

Zon 25 apr: Time-trial in groepjes van 3 of 4 (Ed)

 

 

 

 

 

Hoofdmenu

 

Topprestaties bij vijfde clubcircuit

Het regende PR’s zaterdag tijdens het vijfde clubcircuit van het seizoen. Met een herfstzonnetje, weinig wind en een kaarsrecht parcours (uitgezet door Ed) van vijf kilometer over de Velostrada konden de 41 deelnemers optimaal aan hun snelheid werken. Dennis won bij de mannen, Charlotte was de snelste bij de dames.

 

Vooral de vrouwen lieten zich van hun beste kant zien. Winnares Charlotte onderstreepte nog maar eens in topvorm te zijn en liep voor de tweede keer binnen één week een nieuw record. Ze kwam met 20.05 slechts enkele luttele seconden tekort om voor het eerst onder de magische grens van 20 minuten te duiken. Dit lijkt nu een kwestie van tijd.

 


Arjan verricht goed kopwerk in een achtervolgende groep, op de voet gevolgd door Remco, Esther, Yara, Waldo en Britt.

 

Ook de andere dames in de top-drie liepen een nieuw PR. Voor nummer twee Yara (21.58) was dit logisch. Zij traint sinds deze zomer op dinsdag bij Ed en debuteerde op de korte afstand. Haar prestatie geeft aan dat er nog veel meer in het vat zit. Ook Esther kon na afloop trots zijn. Zij gaf vooraf aan haar beste tijden te lopen in deze tijd van het seizoen en dat bleek geen grootspraak met een nieuw PR van 22.37. De Leidse loopster deed bovendien goede zaken in de strijd om de diverse klassementen.

 

Eerste winst

 

Dit geldt ook voor Dennis die bij de mannen op weg is naar zijn eerste winst in het totaalklassement. Hij won voor de derde keer dit jaar en bleef met een tijd van 18.20 de concurrentie ruim voor. Martijn (19.05) werd tweede door in de laatste 500 meter een succesvolle eindsprint in te zetten. Freek, die knap al het kopwerk had gedaan in de achtervolgende groep, had daar geen antwoord op en finishte met 19.21 als derde.

 


Hulde aan de vrijwilligers! Wim (links) regelde samen met Toni de inschrijving en de tijdswaarneming. Fons zorgde voor koffie met appeltaart na afloop.

 

Ook achter de winnaars van de dag leverden de deelnemers mooie prestaties. Een aantal verbeterde hun PR, anderen kwamen daar vlakbij in de buurt. Bovendien waren er ook lopers voor wie de tijd minder van belang is en de vijf kilometer met een glimlach aflegden. Zij genoten volop van het lopen en de koffie met appeltaart na afloop in de businessclub. Een mooie traditie!

Het volgende clubcircuit is op zaterdag 16 november. Meer info volgt.

 

De volledige fotoreportage van Marcel Boskamp vind je hier.

© 2020-2021 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.