Zat 17 apr: Strandloop over 5 of of 10 km (Ed)

 

Zon 25 apr: Time-trial in groepjes van 3 of 4 (Ed)

 

 

 

 

 

Hoofdmenu

 

Inschrijving geopend

Voorschoten '97 Atletiek organiseert net als vorig jaar de Rendierenloop. Op zondag 22 december kunnen wandelaars en hardlopers een unieke route afleggen in kerstsfeer. Snelheid is niet van belang. Het gaat om het plezier en om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de nieuwe atletiekbaan. Ook de fun kidsrun keert terug. Inmiddels is de inschrijving geopend.

Hoewel de zomer nog nauwelijks is afgelopen, is de werkgroep van de Rendierenloop al druk bezig om de voorbereidingen te treffen voor dit kerstevenement. Vorig jaar in september ontstond het idee en was er weinig tijd om het evenement op te zetten. Desondanks was de eerste editie een groot succes. De 400 deelnemers beleefden een unieke middag in kerstsfeer.

 


Veel deelnemers legden vorig jaar verkleed de route door Voorschoten af.

 

De kinderen legden een route af van ongeveer 1 kilometer op het complex van Voorschoten '97 en de aangrenzende sportverenigingen. Overal stonden leuke activiteiten en ‘hindernissen’ voor ze klaar. De hardlopers en wandelaars (vaak uitgedost in originele kerstkleding) volbrachten een route van ongeveer 9 kilometer. Zij gingen onder andere over de golfbaan en het normaal afgesloten terrein van Klooster Oud Bijdorp. Bovendien waren er passages in het Cultureel Centrum, de bibliotheek, de Hema, Sporthal de Vliethorst, de brandweerkazerne en het bondsgebouw van de Laurentiuskerk. In totaal werd er 4.413,23 euro opgehaald voor de nieuwe atletiekbaan.

Nieuwe route, nieuwe sfeeracties

Met de ervaringen van vorig jaar wil de organisatie opnieuw een uniek evenement neerzetten. Het kunstje van vorig jaar herhalen, is niet de insteek. Uiteraard blijft het beste van vorig jaar overeind. Maar de werkgroep, die openstaat voor elk goed en gek idee, is wel bezig om een nieuwe route te creëren met andere sfeeracties. De organisatie zal de komende maanden steeds meer van de route prijsgeven, maar zorgt er uiteraard voor dat de deelnemers voor vertrek nog niet alles weten.

 


Dwars door de Hema en tegelijk wat drinken meepakken.

De starttijden blijven ongewijzigd. De kinderen verrichten om 14.30 uur de aftrap op het complex van Voorschoten '97. Een half uur later starten de wandelaars, waarna om 15.30 uur ook de hardlopers vertrekken. De exacte lengte is nog niet bekend, maar het streven is om de route in elk geval niet langer te maken. De kosten voor de kidsruin bedragen 5 euro. Wandelaars en hardlopers betalen 10 euro. Alle inkomsten van de inschrijving gaan naar de nieuwe atletiekbaan.

Klik hier voor meer informatie over de Rendierenloop of schrijf je direct in.

© 2020-2021 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.