Zat 17 apr: Strandloop over 5 of of 10 km (Ed)

 

Zon 25 apr: Time-trial in groepjes van 3 of 4 (Ed)

 

 

 

 

 

Hoofdmenu

 

Eerste wedstrijdkilometers en successen

De atleten van Voorschoten '97 zijn begonnen aan het nieuwe seizoen. De afgelopen weekenden stonden er diverse wedstrijden op het programma en werden ook de eerste successen geboekt. Ook stonden er meerdere lopers aan de start tijdens de coopertest van de inloopochtend.

De Vlietloop vormt traditiegetrouw de aftrap van het nieuwe seizoen. Een grote afvaardiging van de geel-groene brigade was aanwezig tijdens deze thuiswedstrijd. En vaak waren zij nog voorin het veld te vinden ook. Mark Versteden en Freek van Zoest waren de snelste mannen van de club op de 5 kilometer. Mark liep een mooi PR van 19.14, Freek zat daar drie seconden achter. Beiden eindigden in de top-10.

 


Een mooi Voorschotens groepje tijdens de Vlietloop: Freek voert aan met op de derde plaats Mark, gevolgd door voomalig lid Jolijn.

 

Ereplaatsen

Bij de vrouwen liep Charlotte van Veen een mooie klassering. Ze werd vijfde met een tijd van 20.28. Joan van Straalen (28.05) en Marja Soonius (28.15) behaalden een mooi resultaat in de categorie 50 plus bij de vrouwen. Zij eindigden respectievelijk als tweede en derde.

Op de 10 kilometer was Martijn Uijldert de snelste van de club. Hij finishte na 42 minuten en 22 seconden. Ilona Stoop was de enige met een top-10 klassering in haar categorie. Met een tijd van 55.42 minuten werd ze zevende bij de vrouwen 50 plus. Bert Boter behaalde een knappe vijfde plaats totaal bij de mannen op de 10 Engelse mijl. Ook zijn tijd van 1.04,52 mocht er zijn. Dennis Rog finishte daar net achter in 1.05,23. Col Grootjans werd knap derde bij mannen 50 plus met een tijd van 1.07,47.

Tegelijk met de Vlietloop zocht Maurice van den Heuvel zijn geluk verder van huis. Hij liep de Tilburg Ten Miles in een tijd van 1.31,46.

 


Jeanine, Britt en Esther voor de start van de Leiden Ladies Run.

Ladies Run

Vijf dagen later, op vrijdag, stond een grote groep Voorschotense loopsters aan de start van de Leiden Ladies Run. Er was geen officiële tijdswaarneming, maar wel een podium. Het lukte Charlotte om daar op te komen. De derde plaats was een mooie beloning voor haar harde werk om terug te keren na een blessure.

Zaterdag trainde vervolgens een grote groep atleten op de club tijdens de inloopochtend. Belangstelling van buitenaf was er helaas nauwelijks, maar het plezier was er niet minder om. Het hoogtepunt was de coopertest waarbij Martijn Uijldert (3060 meter) en Dorina Bolte (2700 meter) het beste scoorden.

 


Een mooi succes voor Charlotte: de derde plaats tijdens de Ladies Run.

Delft en Pijnacker

Op zondag reisde Ed Zijl met een groep Haagse atleten af naar Delft voor de Kopjesloop. De trainer van de wedstrijdgroep liep de 5 kilometer in 31,48 minuten. Waldo de Boer (1.51,07), Maurice van den Heuvel (1.56,47) en Tekin Kutlubay (2.15,15) zetten een knappe prestatie neer door de Halve Marathon Oostland in Pijnacker te volbrengen.

 


De lopers en loopsters voorafgaand aan de coopertest.

De komende weken kunnen de wegatleten volop aan de bak met wedstrijden in de regio. De Halve Marathon van Katwijk, op zaterdag 28 september, lijkt daarbij het meest in trek. Een week later (zaterdag 5 oktober) wacht het vijfde clubcircuit van 2019 over de Velostrada. Inschrijven kan vanaf 9.45 uur op de club. De start is om 10.30 uur.

 

Bekijk hier de meest recente uitslagen van de wedstrijdatleten.

¬© 2020-2021 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.