Za 25 sep: Skyrhune, Ascain, Pays Basque, France

 

Zo 26 sep: Geuzenloop Zoetermeer

 

DSC_0280

DSC_0588

DSC_0689

DSC_0798

DSC_0828

Hoofdmenu

 

Atletiekcommissie

Matthijs Ferguson is in 1989 als klein jongetje begonnen bij de voorloper (AVRS) van Voorschoten’97. Sinds 2005 zit hij met veel plezier in de Atletiekcommissie.

 

Atletiekcommissie-Matthijs


Functie

Coördinator baanatletiek

Taakomschrijving

Ik ben verantwoordelijk voor de baanatletiek bij Voorschoten’97. Op technisch gebied (onder andere trainingsschema’s, opleiden van trainers, bijscholingen) en op organisatorisch gebied (onder andere bezetting trainers, materiaalwensen en inventaris, het leiden van overleggen). Dit doe ik zeker niet alleen. Een grote groep jonge en enthousiaste trainers verzorgt het meeste werk; het geven van de trainingen aan de pupillen en junioren. Alle trainers zijn lid van onze club en kennen de filosofie.

Ik sta direct in contact met hen en zodoende weet ik wat er speelt binnen de atletiekafdeling.

Met onze coördinatoren van de pupillen en junioren stem ik verschillende zaken af ten behoeve van die groepen.

De afgelopen jaren heb ik verschillende werkgroepen gezeten om me extra in te zetten voor onze mooie vereniging. Vanaf 2018 ben ik betrokken bij de werkgroep 'We gaan voor de Baan'. Ook organiseren we met een paar enthousiastelingen vanaf 2018 de Rendierenloop. Daarnaast ben ik een periode van twee jaar interim-voorzitter geweest van de Atletiekcommissie en zat daardoor in het bestuur van Voorschoten’97. Zodoende hield ik me bezig met de gehele club. Een zeer leuke en leerzame tijd.

Zelf actief?

Als atletieklid helaas niet meer. De wens om weer actief atletiek te gaan doen is er zeker wel. Als Master hoop ik nog eens te kunnen schitteren in het nieuwe wedstrijdshirt. Wel ben ik al jaren lid van de voetbalafdeling en speel in zaterdag 3.

Grootste wens

Al jaren zijn we hard bezig om de nieuwe kunststof atletiekbaan te realiseren. Dit gaat ons zeker lukken. Onze club is één geheel met twee soorten sport. Hoe mooi is dat?!

© 2021-2022 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.