Blessurespreekuur
Circuit-toernooi
Blessurespreekuur
Blessurespreekuur

Hoofdmenu

Eerste elftal zaterdag ontvangt op Sportpark Adegeest Scheveningen

Een complete inhaalronde voor het begin van de tweede competitiehelft

 

Na het teleurstellende verlies tegen ODIN’59 in de afsluitende wedstrijd voor de winterstop treft het team van trainer van Heek a.s. zaterdag in een complete inhaalronde voor aanvang van de tweede helft van de competitie mits de watergoden het toelaten, de koploper van de Hoofdklasse A: Scheveningen, een club met een rijk verleden.

V97        scheveningen

 

De svv Scheveningen is officieel opgericht in het café "Volksbelang" in de Keizerstraat. In de aldaar gehouden oprichtingsvergadering werd besloten tot oprichting per 1 juli 1919 van een voetbalvereniging onder de naam svv Scheveningen. Aanvankelijk bestond de vereniging alleen uit een zondagafdeling, pas in 1946 werd besloten ook op zaterdag een afdeling te starten. In 1954 werd in een bewogen vergadering besloten tot betaald voetbal over te gaan en werd de vereniging bij de bond ingeschreven onder de naam "Scheveningen Holland Sport". Spelend in de eredivisie kwamen ook topclubs als Ajax en Feyenoord met angst en beven op bezoek op Houtrust. Dit heeft ongeveer tien jaar geduurd, waarna op 24 juli 1964 werd besloten om afzonderlijk verder te gaan zodat de amateurvereniging svv Scheveningen werd herboren. De betaald voetbal-afdeling ging verder onder de naam "Holland Sport" en is in 1974 gefuseerd met ADO en ging spelen in het Zuiderpark onder de naam "FC Den Haag". De amateur-afdeling speelt met zowel een zaterdag als een zondagafdeling en ging in 1970 het huidige Houtrust complex bespelen.

 

In de jaren '60 speelde de zaterdagafdeling in de 2e klasse KNVB, in die tijd nog de hoogste klasse op zaterdag. Na een uiterst slechte periode bereikte de afdeling in 1981 haar dieptepunt door te degraderen naar de voormalige HVB-onderbond. Na enkele reorganisaties te hebben doorgevoerd, promoveerde de svv Scheveningen in 1984 weer naar de 4e klasse KNVB. In het seizoen 1990 - 1991 stond na het winnen van de nacompetitie nog slechts een duel promotie naar de 1e klasse KNVB in de weg. Ook die wedstrijd, in Hilversum tegen Go Ahead Kampen, werd gewonnen waardoor de svv Scheveningen naar de "eredivisie" van het zaterdag amateur voetbal promoveerde. In het seizoen 1995 - 1996 werd onder leiding van de zojuist vertrokken Ajax trainer Martin Jol de algehele landstitel van het amateurvoetbal behaald. De huidige trainer John Blok was toen speler.

 

De svv Scheveningen nestelde zich vanaf die tijd definitief in het rijtje topamateurclubs. Het seizoen 2000 - 2001 werd afgesloten met een verdienstelijke derde plaats. In het seizoen 2005 - 2006 degradeerde het weer naar de eerste klasse. Erg lang duurde een terugkeer naar de Hoofdklasse echter niet. In het tweede seizoen na de degradatie werd Scheveningen kampioen van de 1e klasse B waarna promotie een feit was. Nadat de club gedurende het seizoen 2005 - 2006 (vanwege de nieuwbouw op het eigen Houtrust) haar intrek had genomen op het voormalige FC Kranenburg-complex, werd in juni 2006 het fonkelnieuwe clubgebouw op Houtrust officieel in gebruik genomen. De laatste twee seizoenen eindigde Scheveningen op de 10e plaats in de Hoofdklasse A van het zaterdagvoetbal.

 

Vorig jaar werd Scheveningen mede door de inbreng van Michael van der Heijden en de ex-profs Virgilio Teixeira en Rick Hoogendorp als outsider voor plaatsing voor de Topklasse gezien. Dat kwam er niet van. Scheveningen was uiteindelijk niet sterk genoeg in de Hoofdklasse A. Die drie zijn ondertussen weer vertrokken, maar er is weer een nieuwe lading spelers uit het betaald voetbal gekomen. De bekendste naam is uiteraard Sjaak Polak, al hoopt Scheveningen minstens zoveel plezier te hebben van Levi Schwiebbe en John Nieuwenburg. Ook van de lange spits Marcel de Bruijn wordt nog het nodige verwacht. Scheveningen vindt zich momenteel terug op de bovenste plek van de ranglijst met 27 punten uit twaalf wedstrijden; met een punt voorsprong op de nummer 2: Noordwijk en twee punten voor op de nummer 3: Quick Boys, gelijk aan de ambitie waar de club heen wil: de Topklasse.

 

Opvallende spelers bij Scheveningen zijn dit seizoen Marvin Nieuwlaat en uiteraard Sjaak Polak, die ook in de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Quick Boys het net weer wist te vinden. Nieuwlaat is een 25 jarige aanvaller afkomstig van FC Lisse en bezig aan zijn tweede seizoen bij Scheveningen waar hij tot nu zeven keer raak schoot. Een meer dan de kleurrijke Sjaak Polak (34) die bekend werd bij Scheveningen waarmee hij in 1995/1996 algeheel landskampioen werd. Maar de middenvelder en vrije-trappenspecialist begon zijn carrière als profvoetballer in 1996 bij Excelsior, waar hij direct basisspeler werd. Zijn zwerftocht door het betaalde voetbal voerde hem o.a. langs FC Twente, Sparta Rotterdam, ADO Den Haag, Veendam en RBC Roosendaal, om dit seizoen terug te keren op het oude nest in Scheveningen. In totaal speelde Polak 389 wedstrijden bij de profs waarin hij 59 keer scoorde. Polak is in Nederland ook populair geworden vanwege zijn humoristische uitspraken tijdens wedstrijdanalyses. Enkele uitspraken van de humoristische Polak zijn:

 

• Ellebogen of doodsschoppen geef ik niet, maar ik kan wel eens onberekenbaar uit de hoek komen
• Gewoon je helm opzetten en je motor starten, dat is het enige wat je kan doen tegen die gasten
• Ik mikte op het reclamebord maar hij ging er aardig in
• Want als ik naschop, dan staat ie niet meer op
 

 

Het complete overzicht van de spelersmutaties bij Scheveningen aan het beging van het huidige seizoen:

Vertrokken spelers: Domingos Lopes de Brito en Tim de Best (beiden Haaglandia), Danny Koning (FC 's-Gravenzande), Stefan Huisman (Vitesse Delft), Kevin van der Geest (Noordwijk), Jeffrey van Harskamp (Forum Sport), Michael Drosten en Wesley van Maren (beiden RKAVV), Daniël da Cruz (Jodan Boys), Michael van der Heijden en Gino Lauwers (beiden Quick Boys), Rick Hoogendorp, Virgilio Teixeira (beiden gestopt), Peter Kromhout (FC Rijnvogels) en René Roeleveld (SVC '08)

 

Gekomen spelers: John Nieuwenburg (Haarlem), Samir El Moussaoui (Excelsior), Samir Beeldsnijder (VUC), Ferry van der Plas (Wilhelmus), Franz-Ewald Mitterdorfer, Hans van Duijvenbode (beiden SCO '08), Marcel de Bruijn (Excelsior Maassluis), Tim Oosterheert (Quick), Chris Wijnterp (Westlandia), Sjaak Polak (Veendam), Gino Soolsma (Blauw Zwart), Levi Schwiebbe (ADO Den Haag)

Sinds twee seizoenen is trainer John Blok weer terug op het oude nest. De huidige trainer is een echt kind van Scheveningen en haalde als voetballer bij Scheveningen menig succes. Als trainer was hij al eerder vijf seizoenen bij Scheveningen actief en wist in die periode met zijn ploeg liefst drie seizoenen achter grootmachten als Quick Boys, FC Lisse en Rijnsburgse Boys als derde op de ranglijst te eindigen. Na Scheveningen heeft hij de overstap gemaakt naar Quick Boys en heeft daar bijgedragen aan drie succesvolle seizoenen, zowel in de kompetitie - als in de beker. Door het verrassende verlies van Noordwijk thuis tegen Excelsior M. (1-2) en zelf met 3-2 te winnen van Quick Boys is de formatie van trainer Blok na afgelopen weekend de trotse koploper in de Hoofdklasse A. Op de nieuwjaarsreceptie liet het bestuur van Scheveningen weten dat het contract met trainer John Blok voor het komende seizoen is verlengd. In navolging hiervan hebben al een zevental ervaren spelers laten weten ook volgende seizoen te blijven om de kleuren van de SVV Scheveningen te verdedigen waaronder bijv. Sjaak polak, John Nieuwenburg en Michael Ros. 

 

scheveningen3

(foto Leo van Haastrecht)


De ploeg van de trainer van Heek zal dus vol aan de bak moeten zaterdagmiddag op Sportpark Adegeest om tot een goed resultaat te komen tegen de kersverse koploper. Het is te hopen dat die zelfde technische staf er op de trainingen na de winterstop er in geslaagd is de verdediging te repareren want het elftal zal vooral defensief goed voor de dag moeten komen om van een van de outsiders voor de titel, een of meer puntjes af te snoepen. Maar zoals u weet: in het voetbal is veel mogelijk….

 

De aftrap van het duel tussen Voorschoten '97 Za 1 en Scheveningen 1 zaterdagmiddag op sportpark Adegeest is, ijs en weder diende om 14.30 uur. De leiding is in handen van de heer R. Colle uit Leerdam geassisteerd door de heren W. Zwagemaker uit Zwijndrecht en J. Schippers uit Wirdum.

 

De wedstrijdbal is geschonken door Tennisschool Berry Janse, Scheglaan 12 in Zoetermeer waarvoor onze dank. Pupil van de week is niemand minder dan Ilse van Benschot uit de E8 en voor de van Emmerik Penalty Bokaal treedt aan de E10.

 

Zaterdag 2 is vrij.

 

Zondag 1 speelt zondag op Sportpark Adegeest een oefenwedstrijd tegen ONA 1 uit Gouda.

ONA is geen onbekende voor de Zondagselectie: enkele jaren geleden werd menig duel uitgevochten in de Derde Klasse. Momenteel komt ONA uit in de Derde Klasse B en staat daar vierde met 20 punten uit 11 wedstrijden (6 gewonnen, 2 gelijk en 4 verloren), dus zeker een waardig opponent om vast op te warmen voor de competitiestart op zondag 23 januari uit tegen Kickers’69.

 

De wedstrijd op Sportpark Adegeest begint om 14:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter, de heer C. de Haas uit Oud Ade.

 

Zondag 2 speelt in Zoeterwoude een oefenwedstrijd tegen SJZ 2, de wedstrijd begint om 11:00.

 

  MW

© 2019-2020 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.