Sportblessurespreekuur
Bestuur
7x7 toernooi
Sportblessurespreekuur

Hoofdmenu

VOORBESCHOUWING: "SUPER TUESDAY" voor fans van Voorschoten '97, Feyenoord en Oranje

Voetbalminnend Voorschoten maakt zich op voor “SUPER TUESDAY”. Het belooft dinsdag 6 juli een fantastische voetbaldag te worden. Om 17.00 uur vindt de aftrap plaats op Sportpark Adegeest van de oefenwedstrijd tussen Voorschoten '97 en Feyenoord en die wedstrijd is om 18.45 uur afgelopen. Nadat de handtekeningenjagers op het veld tevreden zijn gesteld door de Rotterdamse spelers, zal heel Nederland om 20.30 uur aan de buis zijn gekluisterd voor de halve finale van het WK 2010 tussen het Nederlands Elftal en Uruguay. Kiezen is dus niet nodig, want de fans van Voorschoten '97, Feyenoord en Oranje hoeven niets te missen.
 
Logo-\'97-geel_groen  Gouden logo Feyenoord FC[1]
Dinsdag 6 juli, 17.00 uur, Sportpark Adegeest
 
Kiezen tussen Feyenoord en Oranje is niet nodig
Op last van de politie moest de wedstrijd tussen Voorschoten '97 en Feyenoord worden vervroegd naar 17.00 uur. Nu Oranje zich op het WK heeft geplaatst voor de halve finale tegen Uruguay (aanvang 20.30 uur), is Voorschoten '97 blij met dit tijdstip, want anders zaten beide wedstrijden wel erg kort op elkaar. De fans van Voorschoten '97, Feyenoord en Oranje hoeven niets te missen. Eerst de ‘traditional’ Voorschoten '97 en Feyenoord bijwonen waarna iedere bezoeker die binnen een straal van 100 kilometer van Voorschoten woont op tijd thuis is om geen minuut van de halve finale tussen Nederland en Uruguay te missen. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om op één van de tv-schermen in het clubhuis van Voorschoten '97 de halve finale van het WK te bekijken.
 
Kaartverkoop
Er zijn nog voldoende toegangskaarten te koop. Tot dinsdag 6 juli kunnen kaarten worden gekocht op één de dertien voorverkoopadressen.
Voorschoten: Texaco Selfservice, C-1000 Voordeelmarkt Noord-Hofland, Wout Bergers Sport, Ruudolf Mode, Besuyen Rijwielspecialist, IJssalon Eigeman en Assurantiekantoor Groot.
Leiden: Wout Bergers Sport 2x  (Haarlemmerstraat 232 en Rijnsburgerweg) en Wijnand Sloos Sport BV
Noordwijk: Ben Borst Casual Wear
Wassenaar: Videoworld
Leidschendam: Schuijt Wonen en Slapen
 
Op de wedstrijddag zelf kunnen tot 14.00 uur kaarten worden gekocht bij Texaco en in het clubhuis van Voorschoten '97. Vanaf 15.15 uur zijn de kassa ’s open bij de hoofdingang van Voorschoten '97. Vanaf 15.30 uur gaan de toegangshekken open.
 
media_xl_164673
Ron Vlaar (l) en Kevin Hofland op de eerste Feyenoord-training   
 
6x Feyenoord
De oefenwedstrijd van Feyenoord tegen Voorschoten '97 is het tweede duel van de formatie van trainer Mario Been in het seizoen 2010. In de rijke historie tussen de Adegeestbewoners en de Rotterdammers is het alweer de zesde maal in twaalf jaar dat de eerste elftallen van beide clubs elkaar ontmoeten. In 2007 werd deze wedstrijd voor het laatst gespeeld. Een memorabel duel, want op het laatste moment nam Voorschoten '97 de oefenwedstrijd over van Vaassen en Feyenoord presenteerde de nieuwe aankopen Giovanni van Bronckhorst, Roy Makaay, Tim de Cler, Kevin Hofland en Denny Landzaat. In zeven werkdagen was dit duel volledig uitverkocht met ruim 5.000 toeschouwers. Zo druk zal het dinsdag niet zijn, maar  Feyenoord trok altijd toch minimaal 4.000 toeschouwers naar Adegeest, want het Feyenoord-gevoel zit diep bij de suppporters. De nieuwsgierige fans willen de rood-witten toch altijd even aan het werk te zien in de voorbereiding op het nieuwe seizoen en zeker in de deze regio  wemelt het van de Feyenoord-supporters.
 
Feyenoord vrijwel compleet
De ploeg van Mario Been is nagenoeg compleet in Voorschoten. Alleen Jon Dahl Tomasson ontbreekt vanwege het WK in Zuid-Afrika en de onfortuinlijke aanvaller is daar ook nog eens geblesseerd geraakt, waardoor hij de gehele oefenperiode mist. Giovanni van Bronckhorst is met zijn laatste dagen als profvoetballer bezig en hoopt zijn schitterende loopbaan af te sluiten met een WK-finale op 11 juli. De Feyenoordselectie bevat echter voldoende kwaliteit en is niet voor niets 4e geworden afgelopen seizoen. Wat te denken van de toptalenten Georginio Wijnaldum, Leroy Fer, Stefan de Vrij, Diego Biseswar, Ricky van Haaren, Luigi Bruins, Luc Castaignos en Bart Schenkelveld ? Of de talentvolle keepers Darley en Edwin Mulder ? Ron Vlaar is één van de beste verdedigers van Nederland, Karim El Ahmadi een begenadigde middenvelder en vleugelspeler Sekou Cissé heeft grote kwaliteiten. Dani Fernandez is weer hersteld na een lange blessure en heeft vorig seizoen al laten zien een versterking te zijn. Routiniers als André Bahia, Tim de Cler, Rob van Dijk en Kevin Hofland zijn gevestigde namen. Technisch directeur Leo Beenhakker haalde bij FC VVV rechterspits Ruben Schaken en linkermiddenvelder Adil Auassar weg, terwijl de jonge middenvelder Kamohelo Mokotjo (Excelsior) een grote toekomst wordt voorspeld. Kortom, Feyenoord popelt om zich verder te ontwikkelen onder leiding van Mario Been, die talenten altijd beter maakte en ambitieus genoeg is om met Leo Beenhakker te bouwen aan een nieuw topelftal.
 
Voorschoten '97
Voorschoten '97 speelt de eerste helft met het eerste zaterdagelftal en de tweede helft met het eerste zondagelftal, een traditie die al lang bestaat. Beide elftallen hebben speciaal voor deze wedstrijd 1,5 week training achter de rug waarna ze de voorbereiding op het nieuwe seizoen vanaf 1 augustus hervatten. De Zaterdag 1 kan terugkijken op een meer dan succesvol seizoen. Het werd kampioen in de eerste klasse B en komt dit seizoen uit in de zaterdaghoofdklasse A met tegenstanders als Quick Boys, VV Noordwijk, Ter Leede, SVV Scheveningen, Zwaluwen ‘30 en Jodan Boys. Ook werd de Districtsbeker West 2 zeer knap gewonnen, waardoor Voorschoten '97 Zaterdag 1 deelneemt aan het grote KNVB-bekertoernooi. De formatie van trainer Hein van Heek lootte niet ongunstig, want het speelt in de eerste ronde thuis tegen FC Presikhaaf, een tweedeklasser uit Arnhem. De nieuwe aanwinsten Wesley Spaans, Bas Mourits, Jaap Jan Zandbergen, Giovanni Koelink en Andy van der Meulen maken hun debuut en misschien zien we het uit de A-jeugd afkomstige talent Kasper Michel ook wel binnen de lijnen verschijnen.
 
Voorschoten '97 Zondag 1 is al jaren een goede derdeklasser, die zich jaarlijks plaatst voor de nacompetitie, maar promotie naar de tweede klasse is tot dusver achterwege gebleven. De nieuwe oefenmeester Stefan Luykx is oud-speler van Voorschoten '97 Zaterdag 1 en was onder meer enkele jaren als jeugdtrainer werkzaam bij ADO Den Haag. Voorschoten '97 Zondag 1 is blij dat het komend seizoen weer in de Leidse derde klasse uitkomt.
 
Overige zaken
- Scheidsrechter is Danny Makkelie, die als 27-jarige geschiedenis heeft geschreven, want nooit floot in Nederland een arbiter op jongere leeftijd in de Eredivisie. Hij wordt geassisteerd door Arie Kuijt en Cees van Duijn.
-  De wedstrijdsponsors die de wedstrijd mede mogelijk maakten zijn G.J. Kriek BV en Van Deursen Loodgieters uit Voorschoten
- Tegen Feyenoord wordt de prachtige nieuwe geelgroene onoverdekte staantribune aan de heuvelkant in gebruik genomen, die mede dankzij de gemeente Voorschoten is gerealiseerd
- Het officiële wedstrijdprogramma is een pronkstuk, een waar collectorsitem en 60 bladzijden dik. Het wordt gratis uitgedeeld bij de ingang
- De weersomstandigheden worden voor een voetbalduel uitstekend (23 graden, geen regen en nauwelijks wind)
 
220px-Flag_of_the_Netherlands_svg   250px-Flag_of_Uruguay_svg
Nederland                                                           -  Uruguay
Dinsdag 6 juli, 20.30 uur
 
Oranje
Uiteraard is heel Nederland in de ban van het WK nu Nederland de halve finale tegen Uruguay heeft bereikt. Hoewel het clubgevoel (zeker bij Feyenorodsupporters) heel diep zit, zal het iedere voetballiefhebber in Nederland goed doen dat Oranje voor de derde maal in de historie de finale kan bereiken. Een heerlijke voetbaldinsdag ligt dus in het verschiet. Na het Voorschotense/Rotterdamse voetbalfeest op Sportpark Adgeest kan iedereen zich opmaken voor de halve finale om 20.30 uur tussen Oranje en Uruguay. Laten we hopen dat zowel in Voorschoten als in de rest van Nederland sprake zal zijn van twee schitterende voetbalevenementen op “SUPER TUESDAY”.
 
 

Krieklogovdeursen_526x318

 

JR

© 2018-2019 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.