Algemene Ledenvergadering
CV100 Sponsortoernooi
Bestuur
Clubkampioenschappen Atletiek

Hoofdmenu

Maikel Renfurm verrassende nieuwkomer bij Voorschoten ´97

Voorschoten ´97 kan definitief de komst van spits Maikel Renfurm naar Voorschoten ´97 bevestigen. Maikel maakt komend seizoen deel uit van onze zaterdagselectie.

 

De komst van de 29-jarige Maikel Renfurm naar Voorschoten ´97 mag als een grote verrassing worden gezien. Club en speler hebben meerdere malen contact met elkaar gehad en wat aan elkaar “gesnuffeld”. Zo is Maikel bij een thuiswedstrijd van Voorschoten ´97 geweest om eens wat sfeer te proeven. Renfurm is een aanvaller die in Nederland zijn sporen heeft verdiend. Zijn loopbaan startte bij amateurclub Dynamo'67. Vervolgens speelde hij 4 seizoenen eredivisie voor Sparta en twee jaar bij NEC. Vervolgens zette hij zijn profcarrière voort bij het IJslandse KR, het Engelse Preston North End, het Schotse Saint Mirren en de Duitse ploeg LR Ahlen. Vervolgens stond hij nog even onder contract bij het Deense Herfølge BK om vervolgens weer op het oude nest van Sparta terug te keren. In totaal speelde de in Paramaribo geboren en in Nederland opgegroeide aanvaller 182 duels in het betaald voetbal.

 

Na zijn avonturen in het profvoetbal, zagen we Maikel terug bij Kranenburg in de zondaghoofdklasse. Deze club fuseerde met RVC en ging verder als Haaglandia. Dit seizoen startte de formatie van trainer John de Wolf matig, maar vervolgens werd een prachtige serie neergezet waardoor Haaglandia zich stevig in het linkerrijtje nestelde. Bij Kranenburg en Haaglandia ontpopte Maikel Renfurm zich als dé smaakmaker en was onbetwist één van de beste aanvallers in de hoofdklasse. Trainer John de Wolf zei in februari nog in de Voetbalkrant het volgende over zijn aanvaller:”Voor een trainer heerlijk om in je ploeg te hebben. Een gigant, die nog gewoon in het betaalde voetbal zou mee kunnen. Maar: hij kan nog beter”. De rampspoed voltrok zich echter kort hierna in de uitwedstrijd van Haaglandia tegen FC Hilversum. Na afloop van dit duel vond een opstootje plaats waarbij een aantal spelers waren betrokken, waaronder Renfurm. De media besteedden veel aandacht aan deze zaak. De KNVB strafte de betrokkenen en dit betekende voor Renfurm, dat hij tot 1 november 2006 op non-actief staat.

 

Tijd dus om Maikel Renfurm zelf aan het woord te laten.

 

Maikel Renfurm is blij met zijn nieuwe club Voorschoten ´97

 

Je bent geschorst tot 1 november 2006 naar aanleiding van de wedstrijd tussen Haaglandia en FC Hilversum. Vind jij de straf terecht ?

"Ik heb iets gedaan en dat keur ik zelf achteraf absoluut niet goed. Het was een reactie op een actie van de tegenstander. Ik heb uiteraard beroep aangetekend, maar de strafmaat bleef gehandhaafd. Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt en hoop het ook niet meer mee te maken."

 

Het is wel een smet op jouw naam. Je zult er nog vaak aan worden herinnerd door de buitenwacht. Hoe ga je daar mee om ?

"Ik ben daar vrij nuchter onder. Ik wil er best met bepaalde mensen over praten. Het hangt er van af wie het vraagt. Ik heb niet de behoefte om er steeds op terug te komen, want ik wil graag verder met mijn (voetbal)leven."

 

Heeft dit incident een rol gespeeld bij jouw keuze voor Voorschoten ´97 ?

"Nee, helemaal niet. Zoals bij iedere club waarschijnlijk het geval zou zijn, staan de normen en waarden bij Voorschoten ´97 hoog in het vaandel. Dat is bij mij niet anders. Ik heb een goed gevoel over de club. Voorschoten ´97 nam op het juiste moment contact op. De gesprekken verliepen in uitstekende sfeer. Ik voelde warmte en dat sprak mij aan. Ik heb mijn gevoel laten spreken. Voorschoten ´97 heeft een goede uitstraling in de regio, mede door de oefenwedstrijden tegen clubs als Feyenoord, en de club is op een prettige manier ambitieus."

 

Jij hebt als voetballer een prachtige staat van dienst. Jij staat er ook om bekend dat je veel aandacht besteed aan jonge spelers. Coachen, spelers helpen en jouw ervaring overdragen. Voorschoten ´97 heeft veel jonge talentvolle spelers. Er ligt dus een mooie rol voor jou in het verschiet.

"Ja, zo zie ik dat zelf ook. Ik kijk met veel voldoening terug op mijn loopbaan. Ik geef af en toe clinics zoals panna-toernooien. Ik besteed op trainingen veel aandacht aan jonge medespelers. Ik hecht veel waarde aan zaken als traptechniek. De bal moet goed aankomen. Op tactisch gebied kan je een aantal dingen aangeven, zoals het moment van bewegen naar de bal toe of van de bal af. Ik hoop, die rol ook bij Voorschoten ´97 te kunnen vervullen. Ik ben wel het type die zich op die wijze laat gelden in de groep."

 

Wat verwacht je van komend seizoen ?

"Veel goals op de eerste plaats. We leggen de lat hoog. Ik wil graag een prijs pakken met Voorschoten ´97. Het huidige elftal heb ik gezien en ik zag voldoende kwaliteit. Met de versterkingen voor komend seizoen erbij, moeten wij een heel eind kunnen komen."

 

Je bent ook actief als Beach Soccer-speler ?

"Ja, dat klopt. Ik speel in het Nederlands Beach Soccerteam met jongens als Leo Koswal en Roël Liefden. We hebben het net niet gered om het WK te bereiken in Rio de Janeiro. Beach Soccer is heel zwaar en moeilijk. De bal onder controle krijgen in het zand valt niet mee. Als de balcontrole je goed afgaat in het zand, heb je daar op het veld veel profijt van. Je gaat helemaal stuk. Op die manier houd ik mezelf fit tijdens de zomermaanden."

 

Jouw zoontje van negen jaar, Youandi, speelt bij Vredenburch. Heeft hij jouw voetbaltalent ?

"Hij heeft zeker voetbaltalent. Hij is meer het type spelverdeler, spelend vanaf het middenveld. Ik was trainer/leider. Dat vond ik erg leuk om te doen. Ik heb geen trainersdiploma ´s, maar in mijn leven wel veel trainingen op niveau meegemaakt. De oefenstof zit in mijn hoofd. Daarnaast speel ik graag op pleintjes met Youandi."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

© 2018-2019 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.