Hoofdmenu

 

Nieuwe talenten staan op tijdens Bentwoudrun

Dorinda Bolte is zondag als tweede geëindigd tijdens de Bentwoudrun in Boskoop. Het was de eerste wedstrijd van de kersverse loopster van de dinsdaggroep van Ed als lid van Voorschoten¬†'97. Ze finishte op de 5 kilometer in een tijd van 23.26 minuten.

 

Daarmee besliste ze in de hitte een spannende strijd om het zilver in haar voordeel. Zes loopsters eindigden binnen een minuut, waarvan Dorinda de snelste bleek. De winnares zat daar nog ruim anderhalve minuut voor.

 


Aan de start van de Bentwoudrun, met van links naar rechts: Ed, Britt, Marieke en Dorinda.

 

Ook Marieke Ferguson eindigde vlakbij het podium. In 24.06 minuten kwam ze als zesde dame over de streep. Britt Hoogenboom, ook nieuw bij de club en vorige week nog winnares van het clubcircuit in Wassenaar, werd achtste in 24.45 minuten.

 


Een mooie tweede plaats voor Dorinda tijdens haar eerste wedstrijd voor de club.

 

Eerder in de week, op maandag, bezorgde Charlotte van Veen de club ook al succes. Zij won de 6,5 kilometer tijdens de Singelloop in Woerden. Met een tijd van 28.02 was ze 2,5 minuut sneller dan de nummer twee.

 

Hoopvolle resultaten voor trainer Ed, die zelf finishte in 33.17 minuut. Hij kan na de zomer met vertrouwen het nieuwe seizoen in. Met onder andere de Bentwoudrun en de strandlopen in Noordwijk wordt alvast een goede basis gelegd.

© 2019-2020 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.