Hoofdmenu

 

Mooie strijd op strand Wassenaar

Ook het vierde clubcircuit van dit seizoen is succesvol verlopen. 31 Deelnemers volbrachten de route, uitgezet door Ed, van precies vijf kilometer op het strand van Wassenaar. Bij de mannen ging de winst naar Mathieu Hilgersom (19.20 minuten). Britt Hoogenboom zegevierde in 23.51 minuten bij de dames.

Het strand lag er zaterdag goed bij en de wind vanaf de zijkant was mild. Dit zorgde ervoor dat de deelnemers flink konden doorstampen op het zand. Zij legden twee ronden af van 2,5 kilometer. Het eerste keerpunt was vanaf thuisbasis Strandpaviljoen Sport 500 meter in de richting van Katwijk. Vervolgens passeerden de deelnemers de start om nog 1 kilometer richting Scheveningen te lopen en weer terug.

 


De kopgroep bij de mannen met van links naar rechts: Freek, Mathieu en Bert.

Strijd bij de mannen

Bij de mannen was een mooie strijd gaande tussen Freek, Bert en Mathieu. Zij hanteerden vooraan een flink tempo en deden om de beurt kopwerk. Het zorgde ervoor dat achtervolgers Maarten en Marcel als eenlingen niet meer konden aansluiten.

Vanaf het laatste keerpunt was het ieder voor zich. Bert gooide er een flinke versnelling tegenaan en alleen Mathieu kon volgen. In de laatste 500 meter begon Mathieu aan zijn eindsprint en besliste daarmee de strijd in zijn voordeel. Het was zijn tweede zege van dit seizoen. Hij komt daarmee in het klassement op gelijke hoogte met Dennis, die zaterdag afwezig was. Bert en Freek eindigden respectievelijk als tweede en derde en zijn nog in een hevige strijd verwikkeld voor het klassement in hun leeftijdscategorie.

 


Het podium bij de dames, met voor het eerst Britt als winnares.

Competitie bij dames weer open

De competitie bij de dames ligt weer helemaal open na het vertrek van Jolijn. Omdat de nieuwe gedoodverfde favoriet Charlotte op vakantie was, kregen de andere vrouwen de kans om te scoren. Uiteindelijk was het debutante Britt (ze traint sinds kort bij de wedstrijdgroep) die de winst pakte. Ze nam al snel een voorsprong op directe concurrent Esther en wist deze met een hoog tempo tot de finish vast te houden. Dit tot tevredenheid van trainer Ed die grote mogelijkheden ziet voor zijn nieuwe pupil.

 


Marijke is met een glimlach op haar gezicht op weg naar de finish.

Esther liep een sterke race en eindigde als tweede. Het was haar tweede opeenvolgende podiumplaats bij het clubcircuit. Een mooie eindklassering ligt in het verschiet. Haar naamgenote van de groep Edstafette liep als gast mee in Wassenaar. Zij eindigde als derde.

Taart

Na afloop werden alle prestaties nog eens nabeschouwd tijdens een gezellige nazit in Strandpaviljoen Sport. Voor wandelaar Rinze kreeg deze toch al geslaagde ochtend een mooi staartje. Hij won de loterij en daarmee een heerlijke taart!

 


De geluksvogel van de dag: een taart voor Rinze!

Het clubcircuit van Voorschoten '97 wordt hervat na de zomervakantie. De data hiervoor volgen. De atleten kunnen echter niet rustig achterover leunen. Op zaterdag 29 juni wachten de clubkampioenschappen.

 

De officiële uitslag staat op deze website.

© 2019-2020 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.