Zon 1 mrt: 20 van Alphen

 

Zon 1 mrt: 1 vd 4 loop bij AV Sparta, Den Haag

 

Zon 8 mrt: City Pier City loop

 

Zat 14 mrt: Strandcross Katwijk

 

Zon 15 mrt: De VoorschotenLoop, Voorschoten

 

 

Hoofdmenu

 

Winst in het Z&Z-klassement

Voor de eerste keer in de historie heeft Voorschoten '97 het verenigingsklassement van het Zorg en Zekerheid Circuit gewonnen. Met een vierde plaats tijdens de Omloop van Noordwijkerhout stelde de club zondag de winst veilig.

 

Voorschoten '97 nam eerder deze maand in Roelofarendsveen de koppositie over van Leiden Atletiek, dat tijdens de laatste twee wedstrijden te weinig lopers afleverde om punten te scoren. In Noordwijkerhout hoefde Voorschoten '97 alleen maar voldoende deelnemers op alle afstanden te hebben om de overwinning over de streep te trekken.

 


Rosa won het klassement op de 5 kilometer bij de meisjes tot en met 15 jaar.

 

Vooraf waren er zorgen of dit wel ging lukken. Vooral de dames op de 10 kilometers waren tijdens de laatste wedstrijden schaars. Uiteindelijk was deze zorg voor niets en waren er maar liefst zes vrouwen op de middenafstand. Amanda Wassenaar en Elvira Bakker stelden als snelste dames op de 10 kilometer de winst veilig. Sowieso was Voorschoten '97 met een grote afvaardiging van 31 lopers in Noordwijkerhout aanwezig.

 

Winnaressen op de 5 kilometer

 

Jolijn Swager eindigde in Noordwijkerhout als tweede op de 5 kilometer bij de dames. Silke Schmidt was net als tijdens de voorgaande wedstrijden net te snel. Alleen tijdens de thuiswedstrijd in Voorschoten pakte Jolijn de volle winst. In haar leeftijdscategorie (20-34 jaar) won Jolijn dit seizoen alle acht de wedstrijden. Daarmee won ze logischerwijs ook de eerste prijs in het klassement.

 

Rosa den Outer pakte de eerste prijs in het klassement op de 5 kilometer bij de meisjes tot en met 15 jaar. Ook in Noordwijkerhout eindigde ze als eerste in haar categorie. Bovendien had ze met de achtste plaats een mooie klassering in de uitslag overall.

 


Alle klassementwinnaars op de 5 kilometer, met links Rosa en in het midden Jolijn.

 

Knappe klasseringen

 

Succes was er in Noordwijkerhout ook voor Martine Hendriksen. Zij liep door de duinen een knappe tijd van 1.34.01 op de halve marathon en eindigde daarmee als tweede in haar leeftijdscategorie (45-54 jaar). Omdat ze één wedstrijd miste dit seizoen, moest ze daarom 'slechts' genoegen nemen met de vierde plaats in het circuitklassement.

 

Knappe totaalklasseringen in hun leeftijdscategorie waren er ook voor Maarten Bloem (derde), Esther van Ginneken (vierde), Ellen Vroon (derde), Walter Boon (vierde), Marcel Boskamp (vierde), Nanda van der Burg (vijfde) en Marijke Rog (vierde).

 

Bekijk de uitslagen van alle lopers van Voorschoten '97 in Noordwijkerhout.

© 2019-2020 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.