Zon 1 mrt: 20 van Alphen

 

Zon 1 mrt: 1 vd 4 loop bij AV Sparta, Den Haag

 

Zon 8 mrt: City Pier City loop

 

Zat 14 mrt: Strandcross Katwijk

 

Zon 15 mrt: De VoorschotenLoop, Voorschoten

 

 

Hoofdmenu

 

Ook derde clubcircuit een succes

Het was zaterdag even schrikken bij aankomst op het strand van Katwijk toen het geplande parcours voor het clubcircuit onbegaanbaar bleek vanwege het 4x4 beachevent. Initiator Ed ging echter niet bij de pakken neerzitten en had binnen een mum van tijd een nieuwe route samengesteld. Het derde clubcircuit van dit jaar werd daardoor alsnog een groot succes.

 

Het geïmproviseerde parcours ging niet vanaf het strand naar de boulevard, maar voorbij thuishaven Strandpaviljoen Willy Zuid sloegen de lopers rechtsaf de duinen in. Na iets meer dan twee kilometer draaiden ze om bij trouwe vrijwilliger Herman om vervolgens deze route in omgekeerde richting opnieuw af te leggen. De deelnemers hadden hierbij de wind vol in het gezicht. Pas bij terugkomst op het strand hadden zij de wind weer in de rug. Ideaal voor degenen die nog een eindsprint moesten inzetten om de concurrentie te verslaan.

 

 
Na de duinen moesten de lopers weer het zware strand op. Marieke voert een groep aan met daarachter Remco en Waldo.

 

Tactisch

 

De winst ging bij de vrouwen voor de derde keer op rij naar Jolijn. Bij de mannen pakte Mathieu zijn eerste overwinning van het seizoen nadat de in Katwijk afwezige Dennis al twee keer de beste was geweest. Jolijn en Mathieu pakten na de start de kop en sloegen samen een gat op de achtervolgers. Wel moesten zij eerst Fons voorbij die tactisch een stuk strand had omzeild door het pad achter Willy Zuid te nemen.

 


Het podium bij de dames met van links naar rechts Marieke, Jolijn en Esther.

 

Vlak voor het keerpunt ging Mathieu alleen verder waarna Jolijn op enkele meters afstand volgde. Deze volgorde bleef tot de finish ongewijzigd. Bij de mannen liepen Freek en Bert knap naar respectievelijk de tweede en derde plaats. Freek moest afgelopen week, bij hoge uitzondering, een training laten schieten vanwege ziekte. Bert liep weer zijn eerste meters nadat hij zes dagen eerder de marathon van Rotterdam had volbracht.

 

Dames

 

Marieke greep het zilver bij de dames. Vorige maand was ze ook in de duinen van Wassenaar als tweede geëindigd. Een goed bewijs van haar groeiende vorm. Dit geldt ook voor Esther die na een sterke race met een derde plaats voor de eerste keer het podium haalde. De taart, een mooie nieuwe traditie, ging deze keer na loting naar Anna-Maria van der Velden, de zus van wedstrijdloper Maria.

 


Mathieu won bij de mannen. Freek (links) eindigde als tweede voor Bert.

 

In Willy Zuid bleven vele lopers na afloop nog even hangen om na te praten. Allemaal kijken zij nu al uit naar zaterdag 15 juni wanneer het vierde clubcircuit op het programma staat op het Wassenaarse strand.

 

De officiële uitslag vind je hier.

© 2019-2020 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.