Hoofdmenu

 

zomercross op Texel

WhatsApp Image 2018-08-26 at 17.17.45Zaterdag 26 augustus verzamelden er rond zonsopgang een vijftal auto's voor de club. Klaar voor de rit naar Den Helder, om daar met de boot naar Texel te gaan. Na een voorspoedig ritje kwamen we aan bij Bospaviljoen 't Turfveld. Even uitrekken, inschrijven voor de Turfveld Zomercross, waarbij iedere deelnemer een vaantje, lootje en een deelnamebriefje kreeg.

Een mooie, sympathieke cross door de bossen, waar pijlen met wit zaagsel op de bodem zijn aangegeven om het prachtige parcours aan te wijzen. Deelnemers konden kiezen uit 1 of 2 rondes (4 of 8 km). Bij de finish werd de tijd opgeschreven en gaf je je deelnamebriefje af, zodat tijd en naam aan elkaar gekoppeld konden worden.  

Op de korte afstand wist Michael als vijfde te finishen, daarachter kwam Charlotte binnen die helaas in de eindsprint tegen de eerste dame het onderspit delfde en dus tweede werd, met daarachter Maria als derde. Dit werden de supporters van de lopers die nog binnen moesten komen en zo moedigde een steeds grotere groep de lopers aan die de 8km liepen, waar Eeke als tweede dame binnenkwam. Een super sfeer met z'n allen!

Na dit mooie rondje was het tijd om na te praten met koffie en lunch bij het bospaviljoen. Marieke mag nog een keer terugkomen naar Texel, want zij was de gelukkige winnares van 2 porties kibbeling op haar lootje!

Hoewel we hier nog uren hadden kunnen zitten (in de heerlijke zon), was het tijd om naar onze huurfietsen te gaan. Op de huurfietsen werd een mooie ronde over het eiland gefietst met een stop bij het vliegveld van Texel en bij De Koog voor de nodige souvenirs en lekkernijen bij de bakker werden gekocht of een Texels Skuumkoppe werd verorberd.

Het weer bewoog zich mee met onze planning; het was de hele dag prachtig weer, pas toen we na het fietsen een hapje gingen eten om de dag af te sluiten sloeg het weer om. Dat kon de gezelligheid niet deren in restaurant De Slurfter en met volle magen werd de weg huiswaarts weer ingezet en kwamen we rond 21:15 weer in Voorschoten aan. Een geslaagde dag met sport en ontspanning, met dank aan de goede zorgen en planning van Ed Zijl!

NB: het animo was groter dan het aantal beschikbare plekken deze dag (ivm het aantal huurfietsen). Wellicht kan er volgend jaar een grotere groep mee!

 

Maria van der Velden

  

 

 

 

© 2018-2019 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.